Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Baròmetre de les Finances Ètiques 2021: xifres rècord en crèdit concedit

Baròmetre de les Finances Ètiques 2021: xifres rècord en crèdit concedit

photo_presentacio-barometre-finances-etiques-2021-1024x768.jpgasteazkena, 26 de urriak de 2022

El Baròmetre de les Finances Ètiques plasma l'evolució del sector al nostre país des de l'any 2007, i una vegada més les xifres segueixen una tendència positiva, sobretot en la concessió de crèdit.

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ha acollit avui la presentació del Baròmetre de les Finances Ètiques 2021, un informe anual que des del 2007 recull les principals dades del sector al nostre país. Aquesta edició recopila dades de 22 entitats bancàries i parabancàries i 11 companyies asseguradores que compleixen criteris ètics respecte al seu funcionament, entre les quals es troba Oikocredit.

Totes les entitats que formen part de la banca ètica, -o finances ètiques en un sentit més ampli-, apliquen polítiques d'exclusió d'inversions que vagin en contra dels drets humans i ambientals (com per exemple empreses d'armament o de combustibles fòssils) i s'especialitzen a finançar projectes empresarials amb un marcat impacte social i ambiental positiu.

captura-dadesglobals-barometre-finances-etiques-1024x412

Per a la coordinadora de FETS- Finançament Ètic i Solidari, Nina González Fdez-Argüelles “Mentre el context bèl·lic ha disparat la inversió en la indústria armamentística i la classificació europea considera el gas i la nuclear energies verdes, enguany les finances ètiques s'han mostrat fidels als seus orígens, molt vinculats al pacifisme i a l'ecologisme.”

És destacable l'import de préstecs realitzats, que arriben als 1.870 milions d'euros. Això suposa un augment del 8,37% respecte a l'any anterior i un volum 20 vegades superior al del 2007. També cal remarcar el baix nivell de morositat d'aquestes entitats ètiques, fet que demostra la seva solidesa i fiabilitat, i és que el 2021 es va situar en tan sols l’1,24%, considerablement per sota dels grans bancs espanyols, que de mitjana van tenir una morositat del 4,29%.

capturaprestecs-barometre-finances-etiques-2021-1024x524

L'estalvi gestionat per les entitats també va créixer el 2021, arribant als 2.640 milions d'euros (increment del 7,55%). En canvi, les xifres de capital social i la de clientes es mantenen estables en un total de 188 milions d'euros i 190.000 persones respectivament.

Finalment, per acostar aquestes dades financeres a la realitat més humana de l'economia, el Baròmetre s'acompanya del suplement “Històries darrere de les dades” que mostra diferents projectes que van rebre el suport de les finances ètiques l’any 2021. Entre aquests préstecs trobem per exemple iniciatives de sanejament a l'Índia finançades per Oikocredit.

photo_presentacio-barometre-finances-etiques-2021-1024x768

Mira aquí el vídeo complet de la presentació del Baròmetre de les Finances Ètiques 2021:

Més informació a: www.fets.org

« Atrás