Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Un món millor per a les dones empresàries de Costa d'Ivori: la història de la Marina

Un món millor per a les dones empresàries de Costa d'Ivori: la història de la Marina

Marina en su tienda, Vision N Vogueostirala, 14 de urriak de 2022

A Costa d'Ivori, les dones sofreixen nivells de discriminació extremadament alts. Ja sigui en l'accés a l'educació, la sanitat, l'ocupació o la inclusió financera, s'enfronten constantment a problemes de desigualtat.

Per això, les dones empresàries del país han de superar molts reptes i obstacles perquè els seus negocis sobrevisquin.

Però l'esperit empresarial no consisteix únicament a crear un negoci per a sobreviure, sinó també a utilitzar les habilitats úniques de cadascuna i perseguir els seus somnis. Ajuda a crear oportunitats perquè les persones de baixos ingressos visquin una vida digna i respectuosa, com es reflecteix en la visió d’Oikocredit.

El viatge de la Marina

Als 20 anys, la Marina Ananou va fer un pas valent i va començar el seu propi negoci de venda de bosses, sabates i roba a Abidjan (Costa d'Ivori).

El seu esperit emprenedor la va ajudar a mantenir el seu negoci durant anys, i finalment va poder tenir la seva pròpia botiga.

Però mentre el negoci de la Marina sobrevivia, ella volia que prosperés. Volia anar més enllà de la venda de productes bàsics i oferir articles més luxosos i d'alta qualitat que poguessin augmentar els seus ingressos.

Finalment, després de 13 anys, va fer el salt i es va traslladar a una botiga més petita per a poder permetre's comprar i vendre productes de qualitat en lloc de quantitat. La seva nova botiga es diu Vision N Vogue.

La Marina a la seva botiga, Vision N Vogue

Perquè la botiga de Marina tingués èxit en la venda d'aquests productes de major qualitat, necessitava suport financer.

Va ser llavors quan va descobrir i es va fer clienta de Cofina, líder en mesofinances a Àfrica. Els productes de mesofinançament es dirigeixen a les petites i mitjanes empreses (pimes) que necessiten préstecs, però que es consideren massa petits per als bancs comercials i massa grans per a les institucions de microfinançament (IMF)

La Marina (dreta) mostrant alguns dels seus productes d'alta qualitat

Cofina crea Fin'Elle per a les dones empresàries

Per a ajudar a abordar la discriminació i els obstacles que enfronten les dones empresàries a Costa d'Ivori, el 2018 (tres anys després que la Marina es convertís en clienta de Cofina), el Grup Cofina va establir Fin'Elle.

Fin'Elle és una filial del Grup Cofina que se centra en l'apoderament de les dones empresàries mitjançant la concessió de préstecs de microfinançament i mesofinançament a les pimes propietat de dones a Costa d'Ivori.

En veure l'impuls de Fin'Elle per a l'impacte social i l'apoderament de les dones, Oikocredit es va associar amb la IMF el 2021, donant-li suport amb un préstec de 2,3 milions d'euros per arribar a 10.000 llars a Costa d'Ivori.

El somni de la Marina es fa realitat

Quan Fin'Elle va arribar a Abidjan, la Marina es va convertir en una de les seves clientes. Ara, als seus 43 anys, la Marina té un reeixit negoci en el qual el seu marit i els seus fills també poden treballar.

Gràcies al seu negoci, els seus fills també van poder assistir a una escola internacional on van aprendre a parlar anglès.

"Vaig aprendre a parlar anglès amb els meus fills", afegeix la Marina.

També té dues persones contractades.

Ara la Marina té un préstec de 25 milions de francs CFA (38.000 euros) i va dir: "El meu negoci ha crescut i ha estat una bona experiència. Fin'Elle m'ha ajudat a créixer, a realitzar el meu somni. La botiga és de la meva propietat i tinc dues persones contractades. El meu pròxim pas serà comprar la meva pròpia casa".

« Atrás