Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Convertir els residus orgànics en energia: com Oikocredit compensa la seva petjada de carboni

Convertir els residus orgànics en energia: com Oikocredit compensa la seva petjada de carboni

FCF Image 1_Cooking on biogas.jpgosteguna, 22 de azaroak de 2018

La compensació del carboni és la forma en què, des d’Oikocredit com a institució, contribuïm a la mitigació del canvi climàtic i la protecció del medi ambient.
Durant prop d'un any, Oikocredit ha estat treballant amb FairClimateFund per a compensar la seva petjada de carboni

Què és la compensació de carboni?

El diòxid de carboni (CO2) és un gas d'efecte d'hivernacle emès a l'atmosfera a través d'activitats com la crema de combustibles fòssils. Els alts nivells d'emissions de carboni contribueixen a l'escalfament global i, per tant, possibiliten el canvi climàtic.

Oikocredit no només treballa amb organitzacions associades per tenir un impacte ambiental positiu, sinó que també creu que és essencial mesurar, mitigar i reduir les seves pròpies emissions de carboni produïdes en el que fem dia a dia.

Un procés de compensació de carboni, neutralitza aquestes emissions en impulsar projectes que fan reduir la quantitat equivalent de diòxid de carboni que s'emet en altres llocs.

Compensant la petjada de carboni d’Oikocredit

Cada any, es calculen les emissions de carboni produïdes per les oficines d’Oikocredit (per exemple, l'ús d'electricitat, gas, paper i quilòmetres recorreguts). Oikocredit ha compensat la seva petjada de carboni durant diversos anys, i aquest any va començar a treballar amb Fair Climate Fund (FCF) per a compensar aquestes emissions en comprar les seves Fairtrade Carbon Credits (Crèdits de Carboni de Comerç Just).

La quantitat d'emissions emeses en tones determina quants crèdits de carboni necessita comprar Oikocredit per a compensar la seva petjada de carboni. Després, aquests crèdits es destinen a projectes d'FCF acuradament seleccionats que donen suport als més afectats pel canvi climàtic: comunitats agrícoles de petita escala de baixos ingressos.

Els ingressos dels crèdits cobreixen els costos involucrats en l'execució dels projectes de mitigació del clima, i els agricultors i les comunitats reben una prima de comerç just per cada crèdit venut.

Us compartim aquest vídeo d'FCF per a obtenir una explicació més detallada sobre com funciona aquest sistema.

Estufes de biogàs que converteixen els residus en energia.

FCF té una sèrie de projectes a tot el món. La relacionada amb Oikocredit és una iniciativa en el districte de Chickballapur en l'estat indi de Karnataka, una de les àrees més subdesenvolupades de l'Índia.

 Dona cuinant amb biogàs

La compra de crèdits de carboni d’Oikocredit finança la instal·lació d'estufes de biogàs. El fem de vaca, les deixalles orgàniques i de biomassa s'aboquen en una unitat subterrània, que fermenta i produeix suficient biogàs perquè una família de quatre a cinc persones pugui cuinar diàriament.

Els homes construeixen una unitat subterrània on els residus orgànics es converteixen en biogàs.

Una llar que utilitza una estufa de biogàs per a cuinar de forma neta durant un any equival a una reducció al voltant de 2,7 tones d'emissions de carboni. Així, per exemple, la quantitat de crèdits de carboni que va comprar Oikocredit sobre la base de les seves emissions de 1.173 tones de 2017 significa que més de 400 famílies tenen accés a la cuina neta amb biogàs.

Més enllà de reduir les emissions, usar fem de vaca i deixalles orgàniques com a combustible en lloc de fusta i querosè porta beneficis més amplis, que inclouen:

• Una quantitat significativa de temps i arbres salvats sense necessitat de recol·lecció de fusta;
• No més fum nociu en interiors que resulta en menys problemes de salut;
• Els carrers estan més nets a mesura que s'eliminen els fem de vaca i les deixalles orgàniques;
• Els diners gastats prèviament en el querosè més car es guarda;
• I el producte residual del biogàs, que és fem molt fèrtil, es pot utilitzar per a l'agricultura.

Mira aquest vídeo d'FCF per a més informació sobre el projecte a l'Índia:

Per a obtenir més informació sobre com pot actuar per a compensar la seva petjada de carboni, visiti FairClimateFund.

« Atrás