Oikocredit signa la Carta del Comerç Just per a ajudar a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Oikocredit signa la Carta del Comerç Just per a ajudar a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible

asteartea, 25 de iraila de 2018

Avui, Oikocredit s'ha unit a més de 250 organitzacions de tot el món en el llançament d'una Carta Internacional de Comerç Just que estableix els valors fonamentals del Comerç Just i defineix una visió comuna per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El Comerç Just contribueix al desenvolupament sostenible en oferir millors condicions comercials i garantir els drets de les persones productores i treballadores marginades, especialment als països empobrits del Sud. Des dels seus inicis, Oikocredit ha donat suport i finançat productors de Comerç Just a tot el món.


La Carta cerca ajudar els actors del Comerç Just a explicar com el seu treball es connecta amb els valors compartits i l'enfocament de gènere i ajudar així a d’altres que treballen amb Comerç Just a reconèixer aquests valors i enfocaments. El document utilitza el terme de "organitzacions de comerç just" per incloure a totes les organitzacions i xarxes que aborden la pobresa i la desigualtat a través del comerç com a part de la seva missió.


En donar suport als productors i negocis de Comerç Just, advocant per transformar les regles del comerç global i comprar productes de Comerç Just, tots podem actuar per fer realitat un desenvolupament sostenible i equitatiu, i donar al món una oportunitat de lluitar per aconseguir els ODS.


Més info sobre la Carta de Comerç Just: https://www.fair-trade.website/the-charter-1


Més info sobre Oikocredit i Comerç Just:
Sectors que donem suport.
Organitzacions de Comerç Just que donem suport.

« Atrás