Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Fintech i inversió d'impacte social a l'Índia [entrevista]

Fintech i inversió d'impacte social a l'Índia [entrevista]

Arun N.jpgostirala, 05 de urriak de 2018

Com a part de la seva estratègia actualitzada, Oikocredit continua buscant associacions més enllà de les institucions financeres tradicionals. Associar-se amb companyies financeres que es dirigeixen a comunitats marginades amb tecnologies financeres innovadores és una de les formes en què la cooperativa ho està fent. Per aprendre més sobre el paper de les fintech en la inversió d'impacte social, i més específicament a l'Índia, hem parlat amb l’Arun Nayyar, el CEO de NeoGrowth, una organització sòcia d’Oikocredit.

Arun Nayyar, CEO de NeoGrowth, organització sòcia d’Oikocredit.

Què fa NeoGrowth?

NeoGrowth és un negoci de préstecs amb tecnologia que ofereix préstecs a micro, petites i mitjanes empreses (mipimes) amb problemes d'accés al finançament en 21 ciutats de l'Índia.

Vam ser pioners en un model a l’Índia que utilitza dades de les vendes amb targeta de crèdit i dèbit per determinar la solvència dels detallistes petits i mitjans i per proporcionar préstecs contra futures vendes.

Què és únic a NeoGrowth?

Usant la tecnologia, els nostres préstecs poden ser aprovats ràpidament i requereixen documentació o historials de crèdit mínims. Tot això és apreciat pels nostres clients, la majoria dels quals tindrien dificultats per obtenir préstecs en altres llocs.

Els nostres préstecs també són molt flexibles i permetem que el client pagui el seu préstec diàriament. El procés és molt més fàcil per als nostres clients.

En termes d'impacte social, ens centrem a generar ocupació digna i sostenible a través de préstecs. Això ho fem assegurant-nos que els nostres clients treballin diligentment per garantir que es compleixin les normes laborals i de salut. Apoderar a les empresàries també és una àrea d'enfocament clau per a nosaltres.

Per què NeoGrowth va decidir associar-se amb Oikocredit?

El que ens va atreure per treballar amb Oikocredit va ser el seu enfocament de triple resultat final, i el seu enfocament en la inversió d'impacte social.

També ens va impressionar l'equip de Maanaveeya [la subsidiària índia d’Oikocredit]. Vam arribar-hi com una novetat, i en Gouri i el seu equip realment ens van donar suport amb el seu coneixement i experiència.

Oikocredit té una molt bona comprensió del que està passant a l'Índia. Cosa que els fa capaços de proporcionar una visió sòlida i orientació a les seves organitzacions sòcies.

Per què són importants les fintech per a la inversió d'impacte social?

Actualment hi ha 63 milions de petites i mitjanes empreses a l'Índia, que donen treball a 111 milions de persones en tot el país. Els mètodes de sol·licitud de crèdits a l'Índia exclouen més del 50% de les petites i mitjanes empreses amb solvència creditícia. La majoria dels nostres clients són part d'aquest grup desatès.

L'accés a la banca tradicional també pot ser difícil geogràficament parlant. L’Índia és un país tan ampli, que no es pot aplicar el model bancari tradicional i arribar a tothom.

Ara, amb les fintech, les persones ja no han de viatjar per obtenir un préstec. L'accés als telèfons mòbils és extremadament fàcil i assequible, per la qual cosa amb les fintech les persones poden obtenir accés a les finances immediatament.

Com està creixent la tecnologia fintech a l'Índia i quins són alguns dels desafiaments que enfronta?

Les fintech estan creixent molt ràpidament a l'Índia en aquest moment.

L’Índia és el segon major consumidor de serveis mòbils del món i les estadístiques mostren que hi haurà aproximadament 650 milions d'usuaris d'Internet a l'Índia l’any 2020.

També hi ha hagut un augment increïble de l'ús de targetes en comptes d'efectiu. De fet, hi ha hagut un creixement de més del 50% en les transaccions digitals i un creixement del 15% en les transaccions en caixers automàtics. Així que la necessitat de solucions de pagament digital no ha fet més que augmentar.

NeoGrowth pretén estar en les 100 "Smart Cities" que el govern indi vol construir. Un dels majors desafiaments que enfrontem és com construir un model innovador a gran escala.

Estem treballant àrduament per segmentar millor la població i millorar els nostres productes perquè puguin treballar en el nostre vast i divers país.

Llegeix més sobre l'estratègia actualitzada d’Oikocredit.

« Atrás