Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

L'aliança agrícola CSAF arriba als dos milions de petits agricultors amb prop de 600 milions de dòlars en crèdits

L'aliança agrícola CSAF arriba als dos milions de petits agricultors amb prop de 600 milions de dòlars en crèdits

Ambootia.jpgasteartea, 12 de uztailak de 2016

Després de dos anys des de la creació del Consell en les Finances dels Petits Agrícoles (CSAF, en anglès), els seus membres segueixen treballant per fer créixer els préstecs i arribar als petits agricultors i a les comunitats. CSAF és una aliança d'inversors socials, inclosos els membres fundadors d’Oikocredit,Alterfin, Rabobank, responsAbility Investments AG, Root Capital, Shared Interest Society, i Triodos Investment Management, i les dues recentment afegides: Global Partnership i Incofin Investment Management.

CSAF va anunciar aquesta setmana que els seus membres van proveir 597 milions de dòlars en préstecs a 672 petites i mitjanes empreses (PIME) el 2015. Més de 2,1 milions de petits agricultors estan connectats als mercats nacionals i internacionals a través d'aquestes empreses, que inclouen diversos actors de tota la cadena d'agricultura -de les cooperatives d'agricultors a Bulgària als torradors de cafè a Uganda als exportadors de fruita a Brasil. Aquest creixement suposa un augment del 70% des del 2013, abans que els membres comencessin a treballar junts a través de CSAF formalment.

Banca dels ‘inbancables’

En dirigir-se a les ‘missing middle’, els nou inversors d'impacte social financen les empreses agrícoles que sovint es consideren massa petites i massa arriscades per als bancs comercials. Els membres del CSAF busquen transformar les economies agrícoles i millorar la vida dels agricultors, alhora que promou l'agricultura climàticament intel•ligent i altres mètodes sostenibles que protegeixen el medi ambient. S'estima que el finançament combinat dels membres del CSAF han estimulat 3,7 milions de dòlars en ingressos anuals entre els socis ‘missing middle’.

La diversificació de la cartera de clients d’Agricultura

No obstant això, el 2015 també va ser un any de reptes, incloent-hi la volatilitat dels preus dels productes agrícoles i les monedes de mercats emergents. El sector agrícola està intrínsecament exposat a riscos més alts que els préstecs en els serveis financers - com les pèrdues de collites a causa de la malaltia i el temps. Els baixos preus del cafè i els efectes del deteriorament de les fulles del cafè, per exemple, van causar una disminució del 12% en el sector del cafè entre els membres del CSAF.

Tant els prestador socials com els propis agricultors miren de minimitzar els riscos a través de la diversificació de cultius, els membres CSAF equilibren el declivi del sector del cafè amb un nou creixement en altres sectors. Les inversions en el cacau van créixer en un 14%,i al mateix temps també van incrementar en els productes bàsics tals com a grans, fruita seca, quinoa i arròs. El risc també es distribueix geogràficament, amb els préstecs CSAF ara s'estén a través de 66 països.

De cara al futur, existeixen diverses oportunitats per donar suport el creixement continu, el desenvolupament i l'estabilitat del sector agrícola. Els membres del CSAF miren amb interès el futur de la capacitació de les PIME mitjançant l'assistència tècnica, la millora dels entorns favorables, i el treball col•lectiu per aprofitar el capital barrejant més eficàcia i l'impacte positiu en la vida del petit agricultor.

Explora més detalls sobre el creixement i els riscos de l'agricultura en la publicació anual del 2015 del CSAF. Per a més informació sobre l'aliança agrícola, visiti www.csaf.net.

« Atrás