Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Entrevista: Un enfocament d'innovació des de les bases

Entrevista: Un enfocament d'innovació des de les bases

Rien-and-Vincent-3.jpgasteazkena, 30 de martxoak de 2016

La unitat de desenvolupament de negocis de l'oficina d'Oikocredit a Amersfoot s'ha expandit. L'equip inclou ara dos especialistes en la matèria que treballen a jornada completa, Rien Hazeleger i la nova incorporació, Vincent van Dugteren, a més del director d'inversions i desenvolupament de negocis, Bart van Eyk. Parlem amb en Rien (RH) i en Vincent (VvD) sobre els projectes que el departament de desenvolupament de negocis porta entre mans i de quina manera pot fomentar-se la innovació dins de la cooperativa.

Què representa un departament de desenvolupament de negocis? Per què és tan important per Oikocredit?

RH: Per innovar és vital a nivell estratègic que un equip de desenvolupament de negocis s'hi dediqui, Oikocredit té 40 anys i estem orgullosos del que hem aconseguit. Hem assolit reconeixement com una organització pionera i hem de continuar per aquest camí, però necessitem tenir en compte el que passa al nostre voltant per no perdre l'oportunitat de tenir un impacte més gran.
VvD: Estem pensant en nous sectors del mercat i en com posicionar Oikocredit com a catalitzador d'oportunitats en aquestes àrees, centrant-nos en les necessitats dels nostres clients finals. També volem aprofitar les xarxes de contactes dins l'organització i properes a nosaltres per desenvolupar noves iniciatives empresarials.

Des del vostre punt de vista, què diferenciarà l'enfocament d'Oikocredit pel desenvolupament de negocis del dels seus companys en el sector?

VvD: Oikocredit té una posició única: 40 anys d'experiència invertint en mercats en desenvolupament, una àmplia xarxa mundial i un gran coneixement sobre com fer negocis sostenibles en economies emergents.
RH: Cada projecte es posarà a prova amb la visió, missió i valors que tenim a Oikocredit, ja que busquem un triple resultat (acompliment social, ambiental i financer). L'adequació dels projectes a aquests valors ens dóna un enfocament únic per definició.

Oikocredit és un cooperativa, com han d'estar els membres involucrats en el desenvolupament de negocis?

VvD: El desenvolupament de negocis d'Oikocredit serà vehiculat de manera cooperativa. La nostra organització està plena de bones idees, i nosaltres estem aquí per canalitzar-les i desenvolupar-es amb un enfocament estructurat. El desenvolupament de negocis ha de sorgir de les bases. Sabem que els membres d'Oikocredit estan disposats a satisfer les necessitats de les persones desafavorides de tot el món: la innovació ens pot ajudar a continuar per aquest camí.

Quins són els vostres objectius?

RH: De cada 50 idees, 10 haurien de passar la fase d'anàlisi ràpida ('QuickScan'), a l'inici d'aquest procés. A més, cada any, com a mínim un parell d'idees haurien de passar de l'etapa del pla de negoci a la implementació real.

En aquests moments, en quines àrees té més interès Oikocredit pel desenvolupament de negocis?

VvD: El que realment estem buscant són idees originals que puguem implementar i que es puguin desenvolupar en diversos països i regions. Aquests projectes han de ser capaços de generar un volum i uns marges, així com un impacte, suficients, i per suposat estar en consonància amb els valors d'Oikocredit.
RH: Mirant-ho amb una perspectiva més àmplia, alguns diuen que estem entrant en una «quarta revolució industrial» amb noves tecnologies oferint noves possibilitats radicalment diferents de millorar el que fem i el servei que oferim als nostres clients. Ho veiem com una gran oportunitat a la qual ens podem acollir, i d'aquesta manera continuar amb la tradició pionera d'Oikocredit.

« Atrás