Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Carta del nostre director executiu

Carta del nostre director executiu

asteartea, 09 de abenduak de 2014

Quan el 2014 va arribant al seu final, és un bon moment per reflexionar sobre els assoliments aconseguits durant l'any i pensar en el que podria portar-nos el 2015. Hem tingut un bon any durant el 2014; hem tingut diversos canvis positius mentre hem continuat complint amb el nostre compromís de millorar les vides de les persones de baixos ingressos.

Aquest ha estat un any de creixement i diversificació per a Oikocredit. La nostra cartera de finançament del desenvolupament ha crescut en un 10,5% en els primers nou mesos de l'any, fins a arribar a la suma de €653 milions al 30 de setembre. Així mateix, ha crescut el nombre de persones empleades i hem continuat invertint i donant suport a l'expansió i l'enfortiment de les nostres activitats. Hem creat una nova unitat d'agricultura amb la finalitat d'enfortir la nostra capacitat per finançar aquest sector del desenvolupament i ens hem continuat centrant especialment en les cadenes de valor i en els productes agrícoles locals dels països on es produeixen. Així mateix, hem contractat un expert en energies renovables que treballarà amb les oficines regionals per fer créixer una cartera sòlida i sostenible en aquest sector.

El 2015, haurem de fer front a una competència cada vegada major i a un àmbit de baixes taxes d'interès, tant a Europa com a Amèrica del Nord. No obstant això, creiem estar ben posicionats per seguir ampliant la nostra cartera i per desenvolupar nous productes i sectors. A més, continuarem invertint en el nostre negoci. Creiem fermament en l'enfortiment de les Institucions Micro Financeres (IMF) i d'altres empreses amb les quals treballem perquè això ens ajuda tant a nosaltres com a elles a aconseguir les nostres respectives missions socials. En última instància, la finalitat d'Oikocredit és atendre a les persones de comunitats de baixos ingressos perquè millorin les seves condicions i així puguin tenir un futur millor per a elles mateixes i les seves famílies.

L'any que ve Oikocredit complirà 40 anys, i volem celebrar aquesta data significativa durant la setmana de l'Assemblea General Anual (AGA) que es durà a terme a Alemanya. El dia 11 de juny serem a Berlín, ciutat que ocupa un lloc especial en la història d'Oikocredit ja que va ser allí, el 1974, on els nostres membres fundadors van donar suport a la cooperativa que es va inaugurar als Països Baixos l'any següent. En conseqüència, l'any que ve serà molt important per a nosaltres, i espero poder contribuir a un altre emocionant capítol en la història d'Oikocredit.

Amb la proximitat de les festes, vull agrair-los el suport continu i constant que ens brinden, i espero l'arribada d'un altre any satisfactori d'invertir en les persones.

Cordialment,

David Woods
Director Executiu

« Atrás