¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Oikocredit inverteix 7 milions d'euros per a fer costat a petits productors de cacau a Costa d'Ivori

« Enrere

Oikocredit inverteix 7 milions d'euros per a fer costat a petits productors de cacau a Costa d'Ivori

fedco-gh-100 (1).jpgjueves, 17 de diciembre de 2020

Amersfoort, Països Baixos - L'inversor d'impacte social Oikocredit ha atorgat préstecs a dues cooperatives de cacau i a un exportador a Costa d'Ivori. Les tres línies de crèdit ajudaran a exportar la producció de cacau de 2020-21 de fins a 35.000 petits agricultors.

Oikocredit va atorgar préstecs als següents socis productors de cacau:
• 3,5 milions d'euros a Entreprise Coopérative Kimbe (Ecookim), una unió de cooperatives de cacau i un dels principals exportadors de cacau certificat de Costa d'Ivori
• 2,5 milions d'euros a Ocean SA, un exportador de cacau
• 1 milió d'euros a Socak Katana, una cooperativa de cacau.

Associació amb Ecookim
Amb el préstec d'Oikocredit, Ecookim adquirirà, processarà i exportarà cacau de les seves cooperatives membres en tot el sud i oest de Costa d'Ivori. Aquest préstec permetrà a Ecookim pagar bestretes a les seves cooperatives, que al seu torn proporcionaran bestretes de pagament anticipat als seus agricultors.
En els últims 15 anys, Ecookim ha crescut fins a incloure a més de 32.000 petits productors de cacau i anacard que operen en explotacions agrícoles d'aproximadament 105.000 hectàrees cartografiades. Gràcies a les seves certificacions de Comerç Just i d’UTZ, Ecookim ofereix assistència tècnica i de foment de les capacitats en matèria de bones pràctiques agrícoles, bones tècniques de gestió cooperativa i bones pràctiques socials i ambientals. D'aquesta manera, Ecookim contribueix al benestar dels seus membres i les seves famílies mitjançant la instal·lació de serveis comunitaris bàsics i infraestructura, així com la diversificació de les seves fonts d'ingressos. Aquesta unió de cooperatives de cacau és sòcia d'Oikocredit des de 2016.

Associació amb Ocean
Amb un préstec d'Oikocredit, Ocean adquirirà, processarà i exportarà grans de cacau dels agricultors de la cooperativa. Durant els quatre anys d'associació amb Oikocredit, el comerciant de cacau ha pogut duplicar els seus volums comercialitzats de cacau certificat per Comerç Just i UTZ, així com ampliar el seu abast a nous agricultors de cacau a la regió sud-occidental de Costa d'Ivori. El finançament d'Oikocredit ha ajudat a enfortir la capacitat de lliurament d’Ocean a Cocoasource, el seu principal comprador amb seu a Suïssa, i a fer costat a les seves cooperatives afiliades perquè proveeixin de cacau certificat a altres compradors.

Associació amb Socak Katana
La cooperativa de cacau utilitzarà el préstec d'Oikocredit per a l'adquisició, transport, emmagatzematge i exportació de grans de cacau de Comerç Just. Sòcia d'Oikocredit des de 2017, Socak Katana ha madurat fins a convertir-se en un exportador de cacau ben organitzat i amb llicència. Des d'aquella data, el nombre de membres de la cooperativa ha crescut de 1.380 a 3.085 membres. La cooperativa, que participa activament en la lluita contra la desforestació, ha traçat el mapa de més del 90% de les plantacions dels seus membres per a assegurar que cap gra de cacau de Socak Katana provingui d'un bosc classificat.
Diane Potey, Oficial d'Inversions per a Àfrica Occidental d'Oikocredit, va dir: "En brindar a les cooperatives de petits agricultors accés a finançament assequible, Oikocredit dóna suport a les creixents necessitats de finançament dels petits agricultors. A més, ajudem a les nostres organitzacions sòcies que produeixen cacau a enfortir les seves capacitats en gestió financera, gestió de riscos i pràctiques agrícoles. La combinació del finançament i la creació de capacitats és un element important per a aconseguir un major impacte social en el sector del cacau".

Sobre Oikocredit
Inversor d'impacte social i cooperativa mundial, Oikocredit té 45 anys d'experiència finançant organitzacions actives en inclusió financera, agricultura i energia renovable.
Els préstecs, inversions de capital i desenvolupament de capacitats d'Oikocredit tenen com a objectiu permetre que les persones de baixos ingressos a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina millorin els seus nivells de vida de manera sostenible.
Oikocredit finança prop de 700 organitzacions sòcies, amb un capital total pendent de 856 milions d'euros (al 30 de setembre de 2020). Per a més informació, veure: www.oikocredit.coop.

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

febrero 2024

enero

diciembre 2023

noviembre

octubre