¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Inscripcions als Camps de Solidaritat de SETEM

Inscripcions als Camps de Solidaritat de SETEM

cebu.jpgjueves, 14 de enero de 2016 11:59

Els companys i companyes de SETEM porten a terme un any més els Camps de Solidaritat, en més de 20 destinacions a 14 països diferents d'Àfrica, Àsia i l'Amèrica Llatina. Des d'Oikocredit trobem molt interessant la iniciativa, i de fet, hi col·laborem en algunes de les destinacions que estan vinculades amb organitzacions sòcies nostres. Aquestes iniciatives ofereixen la possibilitat als participants de formar-se, conviure i col·laborar en organitzacions d'àmbit educatiu, de Comerç Just o vinculades als Drets Humans i les migracions en aquests continents.

Concretament, col·laborem amb dos camps de solidaritat. Un d'ells té lloc a Palacagüina, a Nicaragua, on els interessats i les interessades conviuran amb les famílies que viuen en aquesta zona rural, per conèixer el dia a dia de la comunitat camperola, així com viure de prop el Comerç Just. L'organització local que acull l'estada, sòcia d'Oikocredit, és PRODECOOP, que treballa amb 40 cooperatives productores de cafè al nord del país. Promou programes educatius per camperols i camperoles així com espais de participació per a dones.

L'altre té lloc a la Illa de Cebú, a les Filipines. Les característiques són similars, i en aquest cas es col·labora amb l'entitat SPFTC (Southern Partners Fair Trade Center), que a banda del Comerç Just, realitza pressió política a favor dels drets humans, sobretot dels camperols i les camperoles. Aquest camp té lloc a l'agost, a diferència del de Nicaragua, que és al juliol. Els dos poden acollir fins a 8 participants.

Més de 5.000 persones ja han participat d'aquestes experiències. Enguany, les inscripcions s'obren el 19 de gener, i a més, abans de participar al Camp de Solidaritat, cal assistir a una sessió formativa (amb diferents dates i llocs), ser major d'edat i soci/a de Setem (hi ha la possibilitat de fer-se soci/a durant l'any que té lloc l'activitat). Recomanem participar-hi, per a més informació es pot trucar al 93 441 53 35 o escriure a camps@setem.org, així com visitar el seu web.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

marzo 2024

diciembre 2023

noviembre

octubre

septiembre

agosto

julio

junio

mayo

abril

marzo

febrero

enero

noviembre 2022

octubre