¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Adama Bah: Quan les dones dirigeixen, milloren els resultats empresarials

Adama Bah: Quan les dones dirigeixen, milloren els resultats empresarials

Adama Bah by GENEVIÈVE CHASSÉ portraits.jpg

Adama Bah, Oikocredit's Social Performance Analyst

martes, 23 de mayo de 2023

El treball d'Oikocredit en la promoció de la igualtat de gènere i el lideratge de les dones està al centre de l'actualitat. FinDev Gateway, una plataforma de coneixement per a la comunitat global d'inclusió financera, ha entrevistat recentment la nostra Analista d'Acompliment Social, l’Adama Bah.

"Per a aquestes organitzacions, que atenen principalment clientes femenines, és especialment important que les dones ocupin llocs de presa de decisions", ha afirmat.

L’Adama ha explicat la varietat d'enfocaments sobre el lideratge de les dones i la igualtat de gènere entre les nostres organitzacions sòcies. "Algunes d’aquestes organitzacions comprenen plenament la importància del lideratge femení i la igualtat de gènere, mentre que d’altres encara necessiten ser convençudes", ha dit.

"Quan és apropiat, el nostre objectiu és augmentar la conscienciació sobre el valor de la diversitat dins del lideratge dels proveïdors de serveis financers (o de qualsevol organització, per al cas). Podem basar-nos, per exemple, en recerques sòlides que demostren els efectes positius de la igualtat de gènere en termes de rendiment financer i comercial."

Des de 2010, Oikocredit avalua i supervisa les organitzacions sòcies pel que fa a la participació i el lideratge de les dones, entre altres indicadors clau. "Això ens permet tenir aquest tema com a part estàndard de les converses amb les nostres organitzacions sòcies i mesurar-ne el canvi", ha dit l’Adama.

"El lideratge de les dones ajuda al fet que les organitzacions estiguin més centrades en el client, redueix el risc de la cartera i millora la productivitat i la retenció del personal, entre altres efectes", ha afegit.

Donar suport a l'apoderament de la dona mitjançant la inclusió financera

En l'entrevista, l’Adama també ha destacat exemples del nostre treball a Amèrica Llatina, Filipines i Ghana, on Oikocredit ha donat suport a la inclusió de gènere a nivell de polítiques i productes.

A Amèrica Llatina, capacitem al personal d'algunes organitzacions sòcies de microfinances i agricultura per a implementar les eines del Sistema d'Aprenentatge d'Acció de Gènere (GALS, per les seves sigles en anglès).

De la mateixa manera, a Filipines, donem suport al desenvolupament de capacitats. A través del nostre projecte Bridging the Gender Gap in Responsible Finance (Superant la Bretxa de Gènere en Finances Responsables), impartim formació a personal i persones clientes d'institucions de microfinançament, donant suport a l'apoderament econòmic a través d'una major conscienciació sobre els desequilibris de gènere en la família.

I a Ghana, col·laborem amb Plan International Canada i Plan Ghana en el projecte Women's Innovation for Sustainable Enterprises (WISE) per ajudar a cinc organitzacions a ser més sensibles a les qüestions de gènere. La principal manera de fer-ho és desenvolupant productes financers que tinguin en compte les qüestions de gènere i atenguin les necessitats de les dones empresàries.

Cap als objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU

El treball d'Oikocredit contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, en particular a l’ODS 5, que aborda la promoció de la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes.

Oikocredit proporciona crèdit, inversions de capital i desenvolupament de capacitats a organitzacions sòcies que treballen en inclusió financera, agricultura i energies renovables en suport de persones de baixos ingressos. Actualment treballem amb més de 350 organitzacions proveïdores de serveis financers a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina i el Carib.

Pots llegir l'entrevista completa aquí (en anglès)

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

noviembre 2023

octubre

septiembre

agosto