¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Webinar Turisme Sostenible

Webinar Turisme Sostenible

Untitled design.jpgjueves, 30 de marzo de 2023

Oikocredit és una cooperativa d'inversió amb impacte en les persones en països d'Àsia, Amèrica Llatina i Àfrica. Fa ja gairebé 50 anys que la cooperativa desenvolupa projectes juntament amb altres entitats la missió i la forma de treballar de les quals és afí als valors d'Oikocredit.

Si hi ha alguna cosa que caracteritza a Oikocredit en la seva manera de treballar és la transparència que mostra en el seu recorregut, la qual permet als petits inversors i inversores que confien en l'entitat visitar els projectes on inverteixen els seus diners.

A finals de febrer, des de les Associacions Oikocredit Catalunya i Oikocredit Euskadi (organitzacions sòcies de la cooperativa d'inversió ètica) vam dur a terme una xerrada en línia referent als projectes que els nostres socis i sòcies visiten cada any. Les persones inversores d'Oikocredit van estar explicant els seus viatges: en Domènec ens va explicar el seu pas per Ghana i les visites a les cooperatives de cacau; ens va parlar de com les comunitats havien rebut als viatgers i els havien acollit a les seves cases; la Sonia ens va parlar del seu pas per l'Índia, i de com d''especial va ser viure de primera mà aquella experiència. L'Aitziber d'Oikocredit Euskadi va comentar els seus viatges a l'Equador i Guatemala; va ser allí on va conèixer la realitat de moltes dones que lluiten per tirar endavant amb l'ajuda dels petits préstecs que obtenen gràcies a Oikocredit i a les organitzacions sòcies de la cooperativa en aquestes comunitats.

Però hi ha més, i és que quan parlem de viatge, parlem de sostenibilitat, i no hauríem de continuar viatjant sense tenir consciència de l'impacte que això té, i sense ser molt conscients de la nostra actitud en els viatges. D'aquest tema ens en va parlar la Rose.

Els relats dels nostres viatgers i viatgeres ens van arribar ben endins. Et deixem aquí l'enregistrament:

Amb el suport de:

Ajuntament de Barcelona

(Aquest webinar va comptar amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, en el marc de les subvencions "Enfortim" 2022.)

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

septiembre 2023

agosto

julio

junio

mayo

abril

marzo