¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

E-Hands: energia solar per les persones no bancaritzades de l'Índia

« Enrere

E-Hands: energia solar per les persones no bancaritzades de l'Índia

Solar for rural bank - Bamraha,  Rewa, Madhya Pradesh.jpgjueves, 26 de abril de 2018

A l'Índia, uns 270 milions de persones, una cinquena part de la població, no tenen accés a l'electricitat1. Aproximadament el 90% de les comunitats aïllades del país es troben en zones rurals remotes, i moltes famílies depenen del costós querosè per a la il·luminació i la cuina, exposant les seves famílies a fums tòxics. Quan les famílies estan connectades a la xarxa elèctrica, sovint experimenten un subministrament d'electricitat intermitent i poc fiable, ja que la generació d'energia amb prou feines aconsegueix seguir el ritme de la creixent demanda del país. I sense poder accedir a ella, moltes persones queden atrapades en un cicle de pobresa, incapaces de millorar els seus mitjans de subsistència.

A l'Índia rural, la falta d'accés a serveis bàsics, incloent els financers, representa una barrera afegida al desenvolupament. Amb el banc més proper molt sovint a diverses milles de distància a peu, el 87% de les llars més pobres no tenen accés a crèdit, i el 71% no tenen estalvis formals2. Els bancs acostumen a dubtar sobre obrir sucursals en entorns rurals, donada la necessitat de dependre de cars generadors dièsel per poder tenir electricitat i connectivitat, així com per la dificultat d'haver de recórrer a ciutats properes per proveir-se del combustible que aquests necessiten.
Aquí és on entra en escena l'organització sòcia d'Oikocredit, E-Hands Energy. L'empresa d'energia renovable amb seu a Chennai, ofereix i instal·la mini-xarxes solars i sistemes híbrids solars-eòlics per a les sucursals rurals de bancs i Institucions de Microfinances a 15 estats, ajudant-les a prestar serveis financers vitals usant un 100% d'energia neta. Per expandir el seu abast i poder servir a més clients, l'empesa requeria capital, però es trobava amb dificultats per demanar préstecs de prestadors tradicionals, que sovint no tenen massa coneixement del relativament nou però creixent sector de les energies renovables, així com de les seves polítiques i mercats associats.

Amb un fort compromís per ajudar a les petites empreses a generar impacte social, Oikocredit es va associar amb E-Hands Energy l'any 2017, proporcionant un préstec de tres anys per US $ 200,000 per ajudar a E-Hands a portar energia solar a 119 sucursals rurals del Union Bank of India, un dels bancs estatals més grans del país. Les sucursals amb energia solar estan destinades a ajudar a més de 950,000 persones en comunitats rurals a obtenir accés a finançament durant tres anys, en tots els estats, inclosos Madhya Pradesh, Andhra Pradesh, Maharashtra, Uttarakhand, Jharkhand, Bengala Occidental i Odisha.

En Kiran Kodi, Gerent d'Energies Renovables a Maanaveeya

“Estàvem particularment interessats en el doble benefici que ofereix el servei de banca rural amb energia solar d'E-Hands Energy ", explica en Kiran Kodi, gerent d'energies renovables de Maanaveeya, filial índia d'Oikocredit. "La companyia redueix la necessitat de combustibles fòssils i ajuda a expandir l'accés al finançament en comunitats de baixos ingressos".

Donant suport a organitzacions i projectes d'energia neta financerament sostenibles, Oikocredit busca satisfer la creixent demanda d'electricitat en regions marginades, ajudar a les comunitats rurals a millorar els seus mitjans de subsistència i combatre el canvi climàtic. Finançar iniciatives d'electricitat fora de la xarxa és una part fonamental d'això. Des de la perspectiva d'E-Hands, treballar amb Oikocredit li permet a l'empresa accedir al finançament d'una organització d'impacte social amb credibilitat i experiència.

Abans d'atorgar el préstec, Oikocredit va buscar entendre el negoci d'E-Hands en profunditat i va avaluar la companyia sota criteris rigorosos.

"Va ser molt important per a nosaltres conèixer l'empresa i identificar la solució més efectiva per ajudar a E-Hands a aconseguir el major impacte social", explica en Kiran Kodi.

Cada sucursal bancària està equipada amb un sistema solar d'una capacitat de generació d'1 quilowatt pic (1 kWp), la qual cosa permet als bancs alimentar un centre d'Internet mòbil amb entre cinc i deu connexions, un terminal de comunicació per satèl·lit i una micro ATM. A més de cobrir les seves necessitats informàtiques i d'il·luminació, un sistema de suport de bateria també proporciona energia d'emergència durant més de sis hores, alhora que redueix els costos d'electricitat de les sucursals en comparació amb altres fonts d'energia, com ara els generadors. Cada sucursal també pot monitorizar el seu ús d'electricitat de forma remota.

Electrificació fora de xarxa per Kalap Trust a Uttarkashi, Uttarkhand

"A través de la nostra associació amb Oikocredit, guanyem un soci financer de confiança amb un sòlid coneixement del sector de l'energia neta i millors oportunitats per al suport futur d'altres inversors d'impacte", explica en Raghu Chandrasekaran.

En Raghu Chandrasekaran, Director Executiu d'E-Hands Energy

Més enllà de la banca amb energia solar, E-Hands també s'associa amb organitzacions de base per proporcionar microxarxes solars de 1kW a llars individuals, proporcionant a les famílies una font d'energia més saludable i assequible. També ven i distribueix sistemes d'il·luminació solar per a la llar a famílies rurals i microempresaris. La companyia ha portat energia neta a 150,000 persones des del seu inici l'any 2009, estalviant 2,500 tones de CO2 equivalent.

Per obtenir més informació sobre les nostres inversions en energia renovable, fes clic aquí (en castellà).

  1. World Bank State of Electricity Access Report, 2017
  2. World Bank Improving Access to Finance for India’s Rural Poor Report

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

febrero 2024

enero

diciembre 2023

noviembre

octubre