Oikocredit augmenta les seves inversions a països de baixos ingressos

Oikocredit augmenta les seves inversions a països de baixos ingressos

viernes, 20 de junio de 2014

Amersfoort, Països Baixos, 23 de juny de 2014

Oikocredit, inversionista social i cooperativa mundial de finances ètiques, ha donat a conèixer avui els seus resultats d'acompliment social del 2013. Els resultats reflecteixen la informació remesa per 608 organitzacions sòcies d'Oikocredit.

A data de 31 de desembre de 2013, la cartera de finançament al desenvolupament d'Oikocredit era de €591 milions; dels quals, €483 milions es van invertir en microfinances i la resta en empreses socials, entre elles, organitzacions de comerç just, cooperatives i empreses agrícoles.

Les inversions en països de baixos ingressos (PIB per càpita $1035) van créixer de €78 milions en el 2012 a €94 milions en el 2013; dels quals, €41 milions es van invertir a l'Àfrica i €52 milions a Àsia.

A través dels seus socis de microfinances, Oikocredit va arribar a 28 milions de prestataris en el 2013. D'aquests 28 milions de prestataris de microfinances, el 81% eren dones i el 24% treballaven en el sector agrícola.

Els socis d'Oikocredit que treballen en l'agricultura, comerç i altres sectors diferents a les microfinances van arribar a 315 000 agricultors i 1,5 milions de membres de cooperatives. D'aquests socis, el 70% tenia una política ambiental i el 29% tenia una política de gènere.

Els resultats d'acompliment social també van mostrar que el 71% dels socis de microfinances s'han adherit als principis de protecció al client en el 2013, un percentatge major en comparació amb el 59% de l'any anterior.

Durant el transcurs del 2013, Oikocredit va atorgar €3 milions de fons al desenvolupament de capacitats, va aprovar més de 130 iniciatives de suport i va enfortir el seu programa de tutories de gestió d'acompliment social.

Resultats socials positius

La Sra. Ging Ledesma, directora d'acompliment social i anàlisis de crèdit d'Oikocredit, va dir que els resultats van ser positius, fet que posa en evidència els esforços constants d'Oikocredit per a mantenir els beneficis i el benestar dels clients al centre de les operacions d'Oikocredit.

«Les dades indiquen que la nostra estratègia actual i les nostres activitats contribueixen a un canvi social positiu, i en especial, a la inclusió financera i a l'apoderament de la dona», va dir la Sra. Ledesma.

«Així mateix, ens complau veure que els socis estan parant més atenció al medi ambient i, al mateix temps, mantenen els seus compromisos socials i financers», va agregar la Sra. Ledesma.

Perspectives per al 2014

El 2014, Oikocredit continuarà garantint que els seus socis ofereixin beneficis reals a les persones de baixos ingressos i a les seves comunitats. Una tasca clau per l'any serà la d'integrar la política ambiental d'Oikocredit en les seves noves unitats agrícoles i d'energies renovables.

La Sra. Ledesma va assegurar que Oikocredit continuarà treballant per a aconseguir un triple balanç positiu de retorns socials, ambientals i financers.
«En el 2014, també ens concentrarem en programes a més llarg termini per a les microfinances i les cadenes de valor agrícola, així com en compartir els èxits per a construir una comunitat pràctica», va afegir la Sra. Ledesma.

Oikocredit és una cooperativa mundial i inversionista social que brinda finançament al sector de les microfinances, organitzacions de comerç just, cooperatives i petites i mitjanes empreses.

Per a obtenir informació addicional:

Contacte de premsa d'Oikocredit International: Kawien Ziedses des Plantes, kziedsesdesplantes@oikocredit.org, +31 (0)6 272 549 04.

Contacte de premsa d'Oikocredit a Espanya: David Díaz de Quijano i Barbero, dbarbero@oikocredit.org, +34 665 49 09 78

« Enrere