¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

40 milions de persones beneficiades el 2016 per organitzacions finançades per Oikocredit

40 milions de persones beneficiades el 2016 per organitzacions finançades per Oikocredit

AMBO-IN-10-Oikocredit-Organic-Tea-Finance.jpg

Darjeeling Organic Tea Estates Private Limited (DOTEPL) compra y recupera plantaciones de té abandonadas de las regiones de Darjeeling y Assam en el nordeste de India, donde las personas trabajadoras a menudo habían sido abandonadas por los antiguos propietarios de las tierras.

martes, 27 de junio de 2017

L'últim Informe d'Acompliment Social i Ambiental d’Oikocredit, inversor d'impacte social, indica que el 84 per cent de les persones beneficiades van ser dones

Oikocredit, inversor social i cooperativa mundial, va finançar organitzacions de finances inclusives que van arribar a 40 milions de persones, el 84% de les quals van ser dones.

Els resultats, que s’han publicat avui, formen part d'una sèrie d'indicadors de resultats donats a conèixer en l'últim Informe d'Acompliment Social i Ambiental d’Oikocredit.

El 2016, les finances inclusives van representar el 78% de la cartera de finançament del desenvolupament d’Oikocredit, que ascendia a un total de €1047 milions. La resta es va invertir en organitzacions dedicades a l'agricultura —entre elles 85 organitzacions de comerç just— i energies renovables.

Oikocredit també va informar sobre nous indicadors ambientals. El 2016, els projectes als que Oikocredit donava suport van subministrar energia neta a aproximadament 5.400 llars i van evitar 6.960 tones de CO2.

En Thos Gieskes, director executiu d’Oikocredit, va dir: «Amb més de quaranta anys d'experiència, Oikocredit està en una posició única per ajudar a resoldre diferències molt arrelades, promoure el comerç just i donar suport a la transició cap a una economia amb baix contingut de carboni».

«Oikocredit es compromet a dur a terme un mesurament rigorós dels resultats i té un enfocament innovador i integrat del finançament del desenvolupament. Creiem la creació de rendiments financers a través d'un sòlid compromís amb els objectius socials i ambientals».

Llegeix l'informe complet: www.oikocredit.es/ca/publicacions/informes-d-acompliment-social

Sobre Oikocredit
Oikocredit té més de 40 anys d'experiència en finançament del desenvolupament i finança organitzacions sòcies que operen en els sectors de finances inclusives (entre elles, microfinances), agricultura i energies renovables. A través de préstecs i inversions, l'objectiu d’Oikocredit és donar suport a les organitzacions sòcies que ajuden a les persones de baixos ingressos a millorar la seva qualitat de vida de forma sostenible. Oikocredit finança a més de 800 organitzacions sòcies en gairebé 70 països i el seu capital pendent ascendeix a €1.050 milions. www.oikocredit.coop

Nota per als editors
Per a més informació a nivell internacional, per favor comuniqui's amb laUlrike Haug, gerent de comunicacions d'Oikocredit International; telèfon: +31 6 25 65 53 75, o per correu electrònic: uhaug@oikocredit.org

Para més informació a nivell estatal, comuniqui's amb David Díaz de Quijano Barbero, responsable de comunicacions d'Oikocredit a l'Estat espanyol; telèfons: +34 93 441 63 06 i +34 665 49 09 78, o per correu electrònic: dbarbero@oikocredit.org

« Enrere