¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Oikocredit incrementa la inversió al Banco Fie de Bolívia

Oikocredit incrementa la inversió al Banco Fie de Bolívia

jueves, 24 de noviembre de 2016

L'increment de capital multiplica per més del doble la participació de l'inversor social en aquesta institució microfinancera líder d'Amèrica Llatina.

Barcelona, 24 de novembre del 2016 - L'inversor social Oikocredit, amb oficina de representació a Barcelona, ha incrementat la seva participació al banc bolivià de microfinances Banco Fie, multiplicant per més del doble la inversió d'Oikocredit en la institució. La transacció converteix Oikocredit en un inversor minoritari del Banco Fie amb més rellevància. La inversió també demostra el compromís d'Oikocredit amb el desenvolupament continu de la inclusió financera a Bolívia i a nivell mundial.

Banco Fie gestiona una cartera de préstecs de 1200 milions de dòlars amb cobertura nacional tant en àrees urbanes com en rurals. El banc ha guanyat múltiples premis nacionals i internacionals pels serveis de microcrèdits, la transparència, acompliment social i abast. Gairebé la meitat dels clients de Banco Fie són dones i els productes del banc inclouen préstecs de microcrèdits per a petits emprenedors i per a negocis agrícoles. Banco Fie també és membre de l'Aliança Global per una Banca amb Valors (GABV, per les sigles en anglès).

Oikocredit va fer la seva primera inversió de capital al Banco Fie l'any 2002 seguida per posteriors increments de capital. Durant la relació de 14 anys Oikocredit ha ajudat que Banco Fie es convertís en una de les institucions financeres líders de Bolívia i una de les proveïdores de serveis financers inclusius més respectades d'Amèrica Llatina.

Valeria Gelsi, la responsable d'inversions de capital d'Oikocredit a càrrec d'aquesta inversió, va dir: “Estem orgullosos d'enfortir la nostra relació amb Banco Fie i de poder afegir valor a un banc tan respectat i compromès amb el desenvolupament sostenible de Bolívia. Banco Fie és part de la cartera creixent d'Oikocredit en inversions de capital en el sector de les finances inclusives, juntament amb institucions com Visión Banco a Paraguai, Enlace a El Salvador o Fusion Microfinance a l'Índia, per citar-ne només algunes.”

Una de les clientes de Banco Fie a La Paz: Betty Sebacollo. La Betty ven sucs a una parada del Mercado Rodríguez.

Sobre Oikocredit

Oikocredit té més de 40 anys d'experiència finançant organitzacions sòcies actives en les finances inclusives (també les microfinances), agricultura i energies renovables. Els préstecs i inversions d'Oikocredit permeten a les persones amb baixos ingressos millorar els estàndards de vida de manera sostenible. Oikocredit finança més de 790 organitzacions en més de 70 països i el capital pendent suma 941 milions d'euros.
www.oikocredit.es
www.oikocredit.coop (en anglès)

Sobre Banco Fie

Banco Fie va iniciar l'activitat el 1985 com una ONG amb una missió social centrada a cobrir les demandes financeres de segments de la població que no tenien accés a serveis financers. Des de la seva fundació, Banco Fie ha promogut la democratització dels serveis financers a Bolívia. El 1998 es va convertir en una entitat regulada i l'any 2010 va rebre la llicència bancària.

Avui dia opera com un banc amb tots els serveis, mantenint el compromís de promoure la inclusió financera a Bolívia. (www.bancofie.com.bo)

Per a més informació

David Díaz de Quijano i Barbero / Marc Navarro i Ortiz
Tel. 93 441 63 06 / 665 49 09 78
dbarbero@oikocredit.org
mnavarro@oikocredit.org

« Enrere