¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Resultats 2015: Oikocredit augmenta la seva cartera total en un 23% i aconsegueix inversions sense precedents a l'Àfrica

Resultats 2015: Oikocredit augmenta la seva cartera total en un 23% i aconsegueix inversions sense precedents a l'Àfrica

miércoles, 23 de marzo de 2016

Oikocredit, inversor d'impacte global, ha anunciat avui els seus resultats per a l'any complet finalitzat el 31 de desembre de 2015: va superar una fita històrica de € 1.000 milions en actius totals, va registrar un creixement exponencial a l'Àfrica i va marcar una progressiva diversificació cap a les energies renovables.

23 de març de 2016, Amersfoort, Països Baixos

Els resultats destacats inclouen:

  • Resultat net consolidat de € 15,4 milions
  • Actius totals de € 1.000 milions
  • La cartera de finançament del desenvolupament va augmentar en un 23%, arribant als € 900,2 milions
  • El finançament a l'Àfrica va augmentar un 52%, assolint un total de € 158,1 milions
  • Els desemborsaments van augmentar un 24%, arribant als € 419 milions
  • € 1,7 milions destinats a desenvolupament de capacitats
  • Rècord de € 102 milions en captació neta de fons prestables
  • Dividend proposat del 2%

Amb una cartera de 809 organitzacions sòcies a 69 països, el 2015 ha provat ser un altre any d'èxit per Oikocredit, en complir amb els seus objectius financers, socials i ambientals. Els inversors d'Oikocredit tindran una participació en el seu resultat net de € 15,4 milions, i es proposa un dividend de € 15 milions.

Les àrees prioritàries de finançament del desenvolupament d'Oikocredit el 2015 van continuar sent el finançament inclusiu, l'agricultura, les energies renovables i l'Àfrica. La cooperativa va experimentar un creixement rècord a l'Àfrica, amb un augment de la cartera del 52% des de 2014, assolint la xifra de € 158,1 milions el 2015. Va ser el resultat d'inversions i préstecs estratègics a aquesta regió prioritària, particularment a empreses agrícoles i institucions financeres. Actualment l'Àfrica representa el 18% de la cartera total de finançament del desenvolupament d'Oikocredit, de € 900,2 milions, amb la qual cosa la cartera d'Àfrica és una de les més grans entre les institucions de finançament per al desenvolupament.

Atès que els petits productors estan entre les persones de més baixos ingressos del món, Oikocredit va continuar enfocada a augmentar les seves inversions en agricultura, especialment a l'Àfrica oriental i Amèrica Llatina. La cartera agrícola va créixer fins a € 113,3 milions el 2015, la qual cosa representa un 39% d'augment respecte dels € 81,6 milions de l'any anterior. Aquest augment va ser generat tant pels préstecs com per les inversions de capital a petites i mitjanes empreses.

L'any passat va ser el primer any complet en què la cooperativa va comptar amb una unitat especialitzada en energies renovables, que va dur a terme inversions estratègiques en el sector i va incrementar la cartera d'Oikocredit fins a € 15,9 milions.

El director executiu d'Oikocredit, David Woods, va declarar que la cooperativa havia culminat el seu 40è aniversari complint amb totes les seves metes. “Fa quaranta anys vam ser dels primers inversors socials a invertir en microfinances. En l'actualitat veiem madurar aquest sector; però volem seguir obrint nous camins i sent pioners una vegada més a través del desenvolupament empresarial i en noves àrees com les energies renovables”, va dir Woods.

Superar els mil milions d'euros

A més, el 2015 Oikocredit va superar els € 1.000 milions en actius totals, una fita històrica per a la cooperativa que ha experimentat un creixement considerable en els últims cinc anys. Oikocredit també va aconseguir nivells de desemborsaments sense precedents, arribant als € 419 milions (un augment del 24%) durant l'any 2015.

Oikocredit va seguir complint amb el seu compromís de brindar capacitació i suport a les seves organitzacions sòcies, duent a terme 140 activitats de desenvolupament de capacitats per un total de € 1,7 milions. Aquestes iniciatives inclouen assistència tècnica per desenvolupar fortalesa i resiliència, com per exemple capacitació en habilitats de gestió per a agricultors i educació financera per a microempresaris.

El 2015, la captació neta de fons prestables va arribar als € 102 milions, un augment significatiu respecte dels € 81,5 milions aconseguits el 2014. Aquesta suma rècord reflecteix un interès cada vegada major en les inversions ètiques i la lleialtat dels inversors existents d'Oikocredit.

“L'any passat vam publicar la nostra estratègia 2020, en la qual es destaquen les nostres ambicions de creixement, entre elles duplicar la nostra cartera de finançament del desenvolupament a l'Àfrica”, va manifestar Woods. “El 2016 seguirem compromesos amb el desenvolupament d'una cartera de qualitat i diversificada, que compleixi amb els nostres objectius socials, ambientals i financers.”

Oikocredit és una cooperativa mundial i inversor social, que proporciona finançament al sector de les microfinances, a organitzacions de comerç just, cooperatives i petites i mitjanes empreses. Oikocredit és finançada de forma privada a través de les inversions de 51.000 individus i organitzacions. Oikocredit ofereix un triple resultat als inversors: social, ambiental i financer.

Més informació:
David Díaz de Quijano i Barbero / Arnau Garcia Gibert
I: dbarbero@oikocredit.org
T: +34 93 441 63 06 / +34 665 49 09 78
I: www.oikocredit.es

« Enrere