¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

La història de la Maimouna Dougan, dissenyadora de roba a Abidjan, Costa d'Ivori

La història de la Maimouna Dougan, dissenyadora de roba a Abidjan, Costa d'Ivori

FIN-CI-05 (1).jpgsábado 26 febrero 2022 14:16

FIN-CI-05 (1)

En el mercat d'Abidjan s'hi ven de tot; allí hi podem trobar qualsevol tipus de fruites, verdures, però també és on es reuneix l'artesania del país i on moltes persones com la Maimouna Dougan es reuneixen dia a dia per a vendre els seus productes.
La Maimouna és una dissenyadora en tota regla: en qualsevol altre part del món, els seus vestits de dissenys i estampats multicolors serien cotitzats a l'alça. Però la Maimouna forma part d'un món on el talent juga en segona lliga i la capacitat de sobreviure és el que et dona menjar.
Els inicis de la Maimouna van ser en una petita parada al mercat d’Abidjan, allí venia mocadors per al cap. El principal problema llavors i ara, és trobar matèria primera amb la qual cosir els seus dissenys. Un amic li va parlar de Cofina, una empresa del grup de cooperatives de Fin'Elle que donava préstecs sense avals, una cosa impensable per a ella. Així va aconseguir un préstec d'1 milió de francs CFA (uns 1.500 euros al canvi). Amb aquests diners, la Maimouna va comprar existències i el seu negoci va augmentar. D'això fa ja quatre anys… El nou pas ha estat adquirir una botiga al centre comercial de Djè Konan, un centre modern de la ciutat.
La Maimouna s'ha convertit en una veritable dona de negocis; acaba de demanar un altre préstec. Ara viatja a països veïns a comprar les seves teles; allí són de millor qualitat i a un preu més assequible: Togo, el Senegal, Mali o Ghana són països amb grans teles i dissenys. Per a ella treballen la seva germana Mariatou, i la seva filla Yasmine Doumbia. La gent del seu entorn la considera una dona valenta i emprenedora. Hi haurà més botigues? Obrirà nous negocis a Abidjan? Segur que sí, nosaltres que els puguem veure…
Si vols conèixer més històries de Dones Emprenedores en Països del Sud, clica en el següent enllaç... et sorprendràs...

https://www.oikocredit.es/ca/histories-demprenedors/es

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

marzo 2024

febrero 2022

marzo 2019

febrero