Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit inverteix en el processador d'anacards Anatrans a Burkina Faso

« Enrere

Oikocredit inverteix en el processador d'anacards Anatrans a Burkina Faso

46150197_10156135773179141_598443399946698752_n.jpgdimecres, 14 de de novembre de 2018

L'entitat ha adquirit una participació de 2 milions d'Euros en el processador d'anacards Burkinabe Anatrans

Oikocredit se suma com a nou accionista al processador d'anacards Burkinabe Anatrans, en una transacció en la qual Oikocredit, amb seu a Holanda, realitza una inversió de 2 milions d'Euros en Anatrans.

Anatrans és un dels principals processadors d'anacards de Burkina Faso. Obté fruita seca de la comunitat local i subministra anacards de comerç just, orgànics i convencionals als mercats internacionals. Anatrans es beneficia de la xarxa comercial del seu principal accionista, Trade Development Group (TDG).

A través d'enllaços amb grups d'agricultors i cooperatives, Anatrans manté relacions durant tot l'any amb 3.500 productors d'anacards. Ha donat suport a grups de productors des de 2008 oferint assistència tècnica en col·laboració amb ONGs. Anatrans, també empra aprox. 1.500 persones.

Oikocredit acumula més de 40 anys d'experiència en el finançament d'organitzacions actives en finances inclusives, agricultura i energia renovable. Els préstecs, les inversions i el desenvolupament de capacitats d’Oikocredit tenen com a objectiu permetre que les persones que viuen amb ingressos baixos millorin de manera sostenible els seus nivells de vida. Oikocredit finança al voltant de 800 socis en 70 països, amb un capital total pendent de 971,5 milions d'euros.

Evert Ludding, el gerent d'inversions de capital d’Oikocredit per a Àfrica, se suma a la junta directiva d’Anatrans com el nou representant dels inversors. Ludding va dir: "Aquesta inversió promou l'estratègia d’Oikocredit per a donar suport a les empreses de processament agrícola sostenibles amb la finalitat de beneficiar als petits agricultors. Aquesta interessant associació amb Anatrans i TDG encaixa bé amb l'èmfasi d’Oikocredit en l'impacte social. El suport d’Anatrans a l'agricultura orgànica també s'alinea amb el compromís d’Oikocredit de salvaguardar el medi ambient ".

Gerard Klijn, CEO de TDG als Països Baixos, va dir: "És fantàstic veure a un veritable soci entrar en el negoci de l'anacard amb nosaltres, i segurament les competències addicionals enfortiran el negoci. Confio que encoratjarà més inversions en el sector de l'anacard, i fins i tot catalitzarà altres iniciatives per a enfortir la indústria de processament local ".

Harm Voortman, CEO d’Anatrans a Burkina Faso, va dir: "Estem molt contents d'associar-nos amb Oikocredit i començar un nou capítol junts. La inversió d’Oikocredit permetrà a Anatrans expandir les seves operacions i promoure el seu treball en la construcció d'una cadena de valor d'anacard sostenible a Burkina Faso".

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

febrer 2024

gener

desembre 2023

novembre

octubre