Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit i l'African Guarantee Fund signen un nou acord per finançar pimes

« Enrere

Oikocredit i l'African Guarantee Fund signen un nou acord per finançar pimes

AGFdilluns, 29 de de gener de 2018

Nairobi 25 de gener de 2018 - Les Institucions Microfinanceres (IMF), les empreses i cooperatives agrícoles i d'energia renovable a l'Àfrica ara tindran accés a un finançament més assequible com a resultat d'una associació contínua entre el Fons Africà de Garanties per a Petites i Mitjanes empreses (AGF) i l'inversor social Oikocredit. Les dues entitats, que són sòcies des del 2013, van celebrar una cerimònia de signatura el 25 de gener de 2018 a Nairobi, Kenya.

Oikocredit i el Fons Africà de Garanties signen un nou acord per finançar pimes

La garantia de 10 milions de dòlars al llarg de 10 anys s'emmarca en el Mecanisme de Garantia Verda d'AGF i permetrà a Oikocredit finançar les IMF, pimes agrícoles i d'energia renovable, i cooperatives que prestin serveis a poblacions de baixos ingressos a l'Àfrica subsahariana. Això se suma a una garantia existent de 8 milions que ha estat en vigor des del 2013. Oikocredit té un fort compromís amb la inclusió financera, l'agricultura i l'energia renovable. A més, l'acord ve amb un component d'assistència tècnica sota el qual Oikocredit durà a terme diverses intervencions de desenvolupament de capacitats amb les seves organitzacions sòcies.

Bart van Eyk, director d'inversions d'Oikocredit, va dir: "Estem molt contents de comprometre'ns amb uns altres 10 anys d'associació amb AGF. L'associació dóna suport al desenvolupament del potencial d'Àfrica en sectors que considerem vitals per a complir la nostra missió i liderar el camí cap a la inclusió financera, l'agricultura i l'energia renovable. El nostre treball amb AGF s'alinea amb la missió d'Oikocredit de millorar de forma sostenible la qualitat de vida de les famílies i comunitats de baixos ingressos".

Felix BIKPO, Director Executiu d'AGF va declarar: "AGF creu que el desenvolupament de les pime és una de les principals solucions als desafiaments de creixement que afronten els països africans. Això fa que Oikocredit sigui un soci ideal a causa de les sinergies entre les nostres organitzacions. Aquestes inclouen promoure l'accés a les finances en l'espai de les pime, la creació d'ocupació i l'apoderament de les dones i els joves en els negocis, amb l'objectiu final d'alleujar la pobresa a l'Àfrica ".


El mandat principal d'AGF és ajudar les institucions financeres a l'Àfrica a ampliar el seu finançament per a pimes mitjançant la provisió de garanties parcials de préstecs i assistència per al desenvolupament de capacitats. Busca tancar la bretxa, actualment estimada en 150 mil milions, entre les institucions financeres i les pimes. Des de la seva creació, AGF ha signat prop de 650 milions de dòlars en acords de garantia amb més de 80 institucions financeres associades a 40 països africans. Aproximadament 7.000 pimes, de les quals el 70% són propietat o estan dirigides per joves, han pogut accedir a préstecs a través de les garanties d'AGF. A més, s'espera que el Mecanisme de Garantia Verda d'AGF generi beneficis directes en termes de mitigació i adaptació al canvi climàtic, així com d'ocupació sostenible, reducció de la pobresa i creixement d'oportunitats de gènere.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

febrer 2024

gener

desembre 2023

novembre

octubre