Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Assad Kambobo, un agricultor d'Uganda

Assad Kambobo, un agricultor d'Uganda

UMF-UG-01_f033a.jpegdimecres 02 de març 2016 12:28

Assad Kambobo, beneficiario de un microcrédito de UMF, organización financiada por Oikcoredit con criterios de Comercio Justo

L'Assad Kambobo és el propietari de 32 hectàrees de terra fèrtil a Uganda, on cultiva pinyes i plàtans, entre altres plantes, que ven a Kenya i Kampala, també. Des de l'any 2010 va començar a ser client de la Fundació de Microcrèdit d'Uganda (UMF), d'on ha obtingut dos préstecs de 25 milions de xilings, uns 6.800 euros.

Aquestes inversions li han permès administrar les finques, i també contractar a 35 treballadors, per administrar-les, i alhora mantenir a la seva família. Explica que abans de tenir accés a crèdit, la part de finca que es podia cultivar era més petita i, a més, no podia contractar a ningú.

És pare de 15 fills, que estudien al Centre d'Educació Nova Àfrica, una escola primària per a nens desafavorits, però molt intel·ligents, que no poden pagar les quotes. El pla d'estudis està dirigit al desenvolupament intel·lectual, espiritual i físic dels infants, i és molt innovador respecte la resta d'escoles del país. Té molt bona reputació i els alumnes gaudeixen d'àpats gratuïts a l'escola.

L'organització que ha fet el préstec a l'Assad Kambobo és UMF, sòcia d'Oikocredit. Ofereix serveis de microfinances a molts d'altres ugandesos que són econòmicament actius, però no tenen accés a capital. Al voltant d'un 70% dels seus clients són dones, i la majoria són agricultors i petits comerciants. Tenint en compte els alts nivells d'atur entre les dones i els joves del país, el seu paper és molt important.

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

març 2024

febrer 2022

març 2019

febrer