Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

123 milions d'euros i 3.400 llocs de treball, radiografia de l'economia social i solidària

123 milions d'euros i 3.400 llocs de treball, radiografia de l'economia social i solidària

economia socialdimarts, 17 de de novembre de 2015

L'economia social i solidària catalana genera 123 milions d'euros en ingressos i dóna feina a 3.400 persones, mentre n'arriba a implicar a 133.000. Aquestes xifres provenen d'un informe elaborat per la Xarxa d'Economia Solidària (XES), a partir de les dades del Balanç social, un informe que prové de l'esforç per xifrar, radiografiar i donar visibilitat al sector.

L'estudi defineix el mercat social com la plasmació d'un circuit econòmic, que, a més, compta amb un sistema de certificació que pretén avaluar el comportament de les organitzacions i potenciar els processos de millora. Es tracta de Pam a Pam, un mapa en línia del sector, que ja compta amb més de 245 punts.

Segons el mateix estudi, un 42% dels ingressos els aporten les fundacions i les associacions, mentres que el 58% restant es divideix a parts iguals entre cooperatives, societats laborals, societats limitades, així com associacions i cooperatives de segon grau i consum.

Ha augmentat el percentatge que representen les organitzacions dedicades a la producció industrial, la construcció, el comerç i els serveis financers, respecte el 2013, mentre que els altres sectors disminueixen lleugermanent. Pel que fa els llocs de treball, les cooperatives, societats laborals i les limitades són els que més en generen, un 53% del total, mentre que les associacions i fundacions aporten un 38% del total. El 9% restant provenen d'associacions i cooperatives de segon grau, de consum i serveis.

Organitzacions molt democratitzades

Segons les enquestes elaborades en aquestes organitzacions, un 45% de les persones que hi treballa participa activament a la presa de decisions. La paritat de gènere és total, i la diferència salarial mitjana és d'1 a 2, lluny del màxim que preveu la proposta de llei de la XES, que és d'1 a 5.

« Enrere