Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Presentació de la Taula del Sistema de Finances Ètiques

Presentació de la Taula del Sistema de Finances Ètiques

ideariadijous, 07 de de maig de 2015

L'1 de Maig en el marc de la Trobada de l'Economia Solidària Idearia2015, es va realitzar un Taller de presentació i debat sobre la recentment creada Taula del Sistema de Finances Ètiques de REVES RdR (MSFE). Durant la presentació de la MSFE, es va explicar la iniciativa, que sorgeix amb la intenció de consolidar una sectorial de Finances Ètiques i està composta per les quatre entitats de FFEE de REVES que operen en àmbit estatal: CAUS, Coop57, Fiés i Oikocredit.

En la presentació es va posar l'accent que aquesta iniciativa recull la llarga tradició i la gran riquesa d'experiències de FFEE que existeix en REVES RdR i assumeix el repte de consolidar un espai coordinat que reforci les FFEE de REVES. En el treball del Taller es van posar de manifest una sèrie de reptes clau per a la TAULA, entre els quals podem ressaltar:

-La necessitat d'establir canals de cooperació que permetin crear circuits especialitzats per a necessitats específiques, implicant a altres actors de l'Economia Solidària i agents potencialment aliats.
-L'atenció a l'Eix educatiu, buscant incorporar en diferents espais i nivells (Educació primària, secundària, batxillerat, universitària, formació professional, no-formal,…) els principis i realitats de les Finances Ètiques en el marc de l'Economia Solidària.
-Aprofundir en la cooperació, i el treball amb les eines ja disponibles de FFEE per part de les entitats i persones de REVES RdR i les seves organitzacions territorials i sectorials.
-Mirar a Europa i incorporar-se a les dinàmiques que, a nivell internacional, desenvolupa REVES *RdR, assumint en alguns casos el repte de reforçar-les.
-Atendre a la dimensió de denúncia i incidència, interaccionant amb l'esfera política sense perdre independència i atents als riscos de manipulació.
-Implicar-se en la consolidació del Mercat Social de REVES RdR.

Van sorgir així mateix moltes altres qüestions relacionades amb les relacions amb el cooperativisme de crèdit, els reptes de l'assegurament ètic en el marc de REVES, la necessitat de construir i difondre missatges comuns sobre FFEE i ESS…

« Enrere