Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Biabanca, el projecte de banca a les aules

Biabanca, el projecte de banca a les aules

Biabancadijous, 02 de de juliol de 2015

Els alumnes de tercer d'ESO de l'IES Miquel Biada de Mataró impulsen Biabanca, una banca ètica, en el marc d'un procés d'aprenentatge significatiu. D'aquesta manera, han convertit la seva aula en una oficina bancària, cosa que els ha permès veure com funciona el sistema financer i que existeix un model alternatiu al dels bancs convencionals.



Aquest projecte, però, no s'ha quedat només dins l'aula, ha anat més enllà i s'ha coordinat amb els estudiants de Formació Professional (FP) i els casals d'avis de la ciutat. En el primer cas, ha assessorat varis projectes d'empresa dels alumnes d'FP, que formaven part del currículum d'una matèria lectiva. En la part de recerca de finançament de l'assignatura de grau, havien de recórrer a Biabanca, que, al seu torn, han estudiat la viabilitat del projecte i, quan ha convingut, l'han assessorat.

Pel que fa als casals d'avis, part de l'aprenentatge significatiu ha consistit en explicar a la gent gran en què consistia Biabanca i el funcionament d'aquest tipus d'entitat financera. L'equip docent ha fet una molt bona valoració d'aquest projecte, han assegurat que és molt complet i els ha permès veure que existeix una banca completament diferent i amb valors nous.

Oikocredit va col·laborar, conjuntament amb la Fundació Bofill, a finançar l'aprenentatge de Biabanca, així com amb formació als professors i esudiants que hi han participat.

« Enrere