Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Fiare Banca Etica inaugura oficina i ja permet contractar comptes bancaris

Fiare Banca Etica inaugura oficina i ja permet contractar comptes bancaris

inauguracion-oficial-fiare-banca-etica.jpgdivendres, 24 de d’abril de 2015

El passat 27 de març Fiare Banca Etica va inaugurar formalment la seva oficina bancària a Bilbao. Aquesta fita ha estat el fruit de molts anys i molt treball per part d'infinitud de persones i organitzacions que van creure que una altra forma de fer banca era possible.

Inauguració oficial de Fiare Banca Etica

El projecte Fiare va néixer a la dècada dels 2000 amb la intenció de crear una banca ètica i cooperativa, en mans de la societat civil. El 2006 va passar a actuar com a agent de Banca Popolare Etica, un banc cooperatiu italià fundat el 1999, i després de molt d'esforç invertit en el procés, va passar a fusionar-se amb la cooperativa italiana per crear el primer banc ètic cooperatiu d'àmbit europeu.

Des d'Oikocredit sempre hem donat suport al projecte Fiare i hem participat activament en les Juntes Directives de les Associacions territorials de Fiare allí on som presents.

En aquest sentit, i per totes les persones sòcies d'Oikocredit, des de Fiare Banca Etica ens ofereixen ja la possibilitat de sol·licitar online els serveis de compte corrent i targeta de dèbit per contractar la nostra operativa bancària amb ells. Si ets soci o sòcia d'Oikocredit i encara no tens compte amb Fiare Banca Etica, pots demanar-lo a través del següent enllaç: http://www.fiarebancaetica.coop/hagase-cliente (en castellà) o bé contactant amb qualsevol de les seves oficines. (En cas que únicament vulguis contractar compte operatiu, però sense targeta de dèbit, cal posar-se en contacte directament amb l'oficina més propera).

Així que aquesta notícia ens alegra enormement, i ens anima a continuar treballant per un sistema de Finances Ètiques, on totes les nostres necessitats associades als diners puguin estar cobertes per alternatives en les quals el benefici econòmic no sigui l'únic valor i on el respecte per les persones i el planeta siguin la raó de ser.

Per tot això continuarem col·laborant amb Fiare Banca Etica així com amb altres xarxes de foment de l'Economia Social i Solidària, com són FETS (impulsora del segell d'Assegurances Ètiques i Solidàries Ethsi), REAS (amb la seva recentment creada Taula del Sistema de Finances Ètiques) o la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES), en les quals venim participant també activament des de fa temps.

Més informació i reflexions d'en Peru Sasia sobre la inauguració, al blog de Fiare Banca Etica (en castellà) >

« Enrere