Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Coneix les organitzacions finançades per Oikocredit: apunta’t a un Camp de Solidaritat

Coneix les organitzacions finançades per Oikocredit: apunta’t a un Camp de Solidaritat

camps-solidaritat-setem-oikocredit.jpgdimarts, 31 de de gener de 2017 31/1/17 16:29

Ja s’han obert un any més les inscripcions als Camps de Solidaritat de SETEM, que durant els mesos d’estiu de 2017 permetran conèixer 21 organitzacions a 14 països diferents d'Àfrica, Àsia i l'Amèrica Llatina.

Des d'Oikocredit fa anys que col·laborem en algunes de les destinacions que estan vinculades amb organitzacions sòcies nostres. Els Camps de Solidaritat ofereixen la possibilitat a les persones participants de formar-se, conviure i col·laborar en organitzacions d'àmbit educatiu, de Comerç Just o vinculades als Drets Humans i les migracions en aquests continents.

Des d’Oikocredit concretament col·laborem amb dos camps de solidaritat. Un d'ells té lloc a Palacagüina, a Nicaragua (19.), on els interessats i les interessades conviuran amb les famílies que viuen en aquesta zona rural, per conèixer el dia a dia de la comunitat camperola, així com viure de prop el Comerç Just. L'organització local que acull l'estada, que va rebre finançament d'Oikocredit, és PRODECOOP, i treballa amb 40 cooperatives productores de cafè al nord del país. Promou programes educatius per camperols i camperoles així com espais de participació per a dones.

L'altre té lloc a la Illa de Cebú, a les Filipines (6.). Les característiques són similars, i en aquest cas es col·labora amb l'entitat SPFTC (Southern Partners Fair Trade Center), que a banda del Comerç Just, porta a terme pressió política a favor dels drets humans, sobretot dels camperols i les camperoles. Aquest camp té lloc durant tres setmanes a l'agost, a diferència del de Nicaragua, que és al juliol. Els dos poden acollir fins a 8 participants.
Més de 5.000 persones ja han participat d'aquestes experiències. Les inscripcions ja estan obertes, i per participar al Camp de Solidaritat, cal assistir a una sessió informativa (amb diferents dates i llocs), ser major d'edat i soci/a de Setem (hi ha la possibilitat de fer-se soci/a durant l'any que té lloc l'activitat), així com participar al procés de formació prèvia al viatge, i que es porta a terme durant diversos caps de setmana de la primavera.
Aprofita aquesta gran oportunitat de conèixer de primera mà algunes de les organitzacions a les que donem suport des d’Oikocredit!


Per a més informació es pot trucar al 93 441 53 35 o escriure a camps@setem.org, així com visitar el seu web.

Vídeo: "Què són els Camps de Solidaritat en 3 minuts"

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

agost 2023

juliol

maig

abril

març

febrer

gener

novembre 2022

octubre

setembre

maig

abril