Coneix les organitzacions finançades per Oikocredit: apunta’t a un Camp de Solidaritat

Coneix les organitzacions finançades per Oikocredit: apunta’t a un Camp de Solidaritat

camps-solidaritat-setem-oikocredit.jpgdimarts, 31 de de gener de 2017 16:29

Ja s’han obert un any més les inscripcions als Camps de Solidaritat de SETEM, que durant els mesos d’estiu de 2017 permetran conèixer 21 organitzacions a 14 països diferents d'Àfrica, Àsia i l'Amèrica Llatina.

Des d'Oikocredit fa anys que col·laborem en algunes de les destinacions que estan vinculades amb organitzacions sòcies nostres. Els Camps de Solidaritat ofereixen la possibilitat a les persones participants de formar-se, conviure i col·laborar en organitzacions d'àmbit educatiu, de Comerç Just o vinculades als Drets Humans i les migracions en aquests continents.

Des d’Oikocredit concretament col·laborem amb dos camps de solidaritat. Un d'ells té lloc a Palacagüina, a Nicaragua (19.), on els interessats i les interessades conviuran amb les famílies que viuen en aquesta zona rural, per conèixer el dia a dia de la comunitat camperola, així com viure de prop el Comerç Just. L'organització local que acull l'estada, que va rebre finançament d'Oikocredit, és PRODECOOP, i treballa amb 40 cooperatives productores de cafè al nord del país. Promou programes educatius per camperols i camperoles així com espais de participació per a dones.

L'altre té lloc a la Illa de Cebú, a les Filipines (6.). Les característiques són similars, i en aquest cas es col·labora amb l'entitat SPFTC (Southern Partners Fair Trade Center), que a banda del Comerç Just, porta a terme pressió política a favor dels drets humans, sobretot dels camperols i les camperoles. Aquest camp té lloc durant tres setmanes a l'agost, a diferència del de Nicaragua, que és al juliol. Els dos poden acollir fins a 8 participants.
Més de 5.000 persones ja han participat d'aquestes experiències. Les inscripcions ja estan obertes, i per participar al Camp de Solidaritat, cal assistir a una sessió informativa (amb diferents dates i llocs), ser major d'edat i soci/a de Setem (hi ha la possibilitat de fer-se soci/a durant l'any que té lloc l'activitat), així com participar al procés de formació prèvia al viatge, i que es porta a terme durant diversos caps de setmana de la primavera.
Aprofita aquesta gran oportunitat de conèixer de primera mà algunes de les organitzacions a les que donem suport des d’Oikocredit!


Per a més informació es pot trucar al 93 441 53 35 o escriure a camps@setem.org, així com visitar el seu web.

Vídeo: "Què són els Camps de Solidaritat en 3 minuts"

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

d’abril 2022

de març

d’octubre 2021

de juny

de maig

d’abril

de desembre 2020

de novembre

de maig

de març

de gener

d’octubre 2019

de setembre

d’abril

de març

de febrer

d’octubre 2018