Oikocredit Catalunya se suma al decàleg per un canvi de la cultura bancària

Oikocredit Catalunya se suma al decàleg per un canvi de la cultura bancària

images.jpegdimarts, 16 de de febrer de 2016 13:56

Des d'Oikocredit Catalunya ens sumem al Decàleg pel Canvi de la Cultura Bancària, impulsat per professors, universitaris, associacions de consumidors, juristes i economistes. Es tracta d'un manifest que ja compta amb més de 700 firmes en la seva campanya de Change.org.

Proposa un seguit de mesures innovaodores per al sistema bancari espanyol i català, però ja vigents en altres països. Un exemple n'és el jurament hipocràtic, segons el qual els treballadors/es de les entitats bancàries estan obligats a comprometre's a no perjudicar els interessos dels clients, amb la possibilitat de ser acomiadats si incompleixen aquesta clàusula.

Altres punts interessants del manifest asseguren que la banca “haurà d'actuar sempre evitant els conflictes amb el els clients”, i hauran d'oferir informació senzilla, adequada, transparent i comprensible pels usuaris/es de serveis financers. A més, el Decàleg busca promoure, també, l'ètica en el centre del negoci bancari, així com en les noves formes i plataformes de finançament alternatives i participatives.

Per Oikocedit Catalunya, la proposta és un primer pas per activar el debat en el sector i començar a promoure l'aplicació de bones pràctiques al sector financer, sigui o no estrictament bancari. Considerem que la protecció de les persones usuàries, i alhora incorporar valors socials i de més transparència, són vies necessàries per caminar cap una economia més justa.

El projecte inclourà unes jornades properament, en les qual consumidors/es, experts i organismes públics debatran conjuntament amb representants de les entitats financeres sobre els punts del Decàleg i sobre els seus objectius en la protecció dels consumidors/es.

Més informació a: Nota de prensa completa de adhesión al decálogo de AUC, Oikocredit y Observatorio RSC (16/02/16)

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

d’abril 2022

de març

d’octubre 2021

de juny

de maig

d’abril

de desembre 2020

de novembre

de maig

de març

de gener

d’octubre 2019

de setembre

d’abril

de març

de febrer

d’octubre 2018