Inscripcions als Camps de Solidaritat de SETEM

Inscripcions als Camps de Solidaritat de SETEM

cebu.jpgdijous, 14 de de gener de 2016 11:59

Els companys i companyes de SETEM porten a terme un any més els Camps de Solidaritat, en més de 20 destinacions a 14 països diferents d'Àfrica, Àsia i l'Amèrica Llatina. Des d'Oikocredit trobem molt interessant la iniciativa, i de fet, hi col·laborem en algunes de les destinacions que estan vinculades amb organitzacions sòcies nostres. Aquestes iniciatives ofereixen la possibilitat als participants de formar-se, conviure i col·laborar en organitzacions d'àmbit educatiu, de Comerç Just o vinculades als Drets Humans i les migracions en aquests continents.

Concretament, col·laborem amb dos camps de solidaritat. Un d'ells té lloc a Palacagüina, a Nicaragua, on els interessats i les interessades conviuran amb les famílies que viuen en aquesta zona rural, per conèixer el dia a dia de la comunitat camperola, així com viure de prop el Comerç Just. L'organització local que acull l'estada, sòcia d'Oikocredit, és PRODECOOP, que treballa amb 40 cooperatives productores de cafè al nord del país. Promou programes educatius per camperols i camperoles així com espais de participació per a dones.

L'altre té lloc a la Illa de Cebú, a les Filipines. Les característiques són similars, i en aquest cas es col·labora amb l'entitat SPFTC (Southern Partners Fair Trade Center), que a banda del Comerç Just, realitza pressió política a favor dels drets humans, sobretot dels camperols i les camperoles. Aquest camp té lloc a l'agost, a diferència del de Nicaragua, que és al juliol. Els dos poden acollir fins a 8 participants.

Més de 5.000 persones ja han participat d'aquestes experiències. Enguany, les inscripcions s'obren el 19 de gener, i a més, abans de participar al Camp de Solidaritat, cal assistir a una sessió formativa (amb diferents dates i llocs), ser major d'edat i soci/a de Setem (hi ha la possibilitat de fer-se soci/a durant l'any que té lloc l'activitat). Recomanem participar-hi, per a més informació es pot trucar al 93 441 53 35 o escriure a camps@setem.org, així com visitar el seu web.

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

d’abril 2022

de març

d’octubre 2021

de juny

de maig

d’abril

de desembre 2020

de novembre

de maig

de març

de gener

d’octubre 2019

de setembre

d’abril

de març

de febrer

d’octubre 2018