Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Aprenentatge servei i responsabilitat social a la UPF

Aprenentatge servei i responsabilitat social a la UPF

aprenentatgeserveidilluns, 25 de de maig de 2015 13:28

La Universitat Popmeu Fabra (UPF) participa en diversos projectes d'aprenentatge servei amb responsabilitat social, en el marc d'un conveni entre Oikocredit i la Fundació Bofill que dóna ajudes per aquests projectes, relacionats amb les finances ètiques. La UPF busca resoldre un problema social, no des del punt de vista de voluntari, sinó professional.

Un dels projectes solidaris en marxa és l'Espai Emprén, que col·labora amb persones que es troben en risc d'exclusió social i volen posar en marxa un petit negoci. En aquest Espai, els estudiants assessoren usuaris en situació de vulnerabilitat. i els ajuden en la recerca d'informació, elaborar el pla d'empresa o qualsevol altre tipus de dubte, d'aquesta manera els estudiants apliquen els coneixements obtinguts a la facultat.

Valoració positiva

Els docents expliquen que és un projecte útil perquè permet als estudiants sortir de l'espai de comoditat de l'aula, experimenten un altre tipus de coneixement i formes de relacionar-se. En fan una valoració positiva, ja que els estudiants retornen a la societat els coneixements obtinguts i permet treballar per una societat millor a partir dels continguts dels plans d'estudi.

La UPF també ha dut a terme altres projectes, com treballar en empreses, entitats o ONG que acompanyen de persones aturades o en risc d'exclusió social. Altres alumnes treballen a l'Escola Tres Pins, per observar com és comuniquen els infants sord-muts i fer de pont entre la comunicació oral i la de signes, o fan de voluntaris en escoles d'adults.

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

març 2024

desembre 2023

novembre

octubre

setembre

agost

juliol

juny

maig

abril

març

febrer

gener

novembre 2022

octubre