Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Aquest any de prova ha demostrat la resistència d’Oikocredit, el coratge de les nostres organitzacions sòcies i la confiança dels nostres inversors

« Enrere

Aquest any de prova ha demostrat la resistència d’Oikocredit, el coratge de les nostres organitzacions sòcies i la confiança dels nostres inversors

Thos Gieskes_webdilluns, 04 de de gener de 2021

El Director Executiu d'Oikocredit, en Thos Gieskes, reflexiona sobre un dels anys més desafiadors en la història de la nostra cooperativa i considera el que pot portar l'any 2021.

L'any passat ha enfrontat a la humanitat amb el desafiament totalment imprevist de la pandèmia de coronavirus i les seves conseqüències. Al voltant de 1,5 milions de persones a tot el món han mort a causa del Covid-19. Milions més han sofert malalties, dol, separació dels seus éssers estimats, pèrdua de mobilitat social, trastorns en els mitjans de vida i tota la misèria i ansietat que això comporta. S'estima que el virus ha empès a uns 100 milions de persones a la pobresa extrema. Un gran nombre de professionals de la salut i altres treballadors de primera línia han fet enormes sacrificis per a salvar vides, atendre els necessitats i mantenir el funcionament de les societats. Totes aquestes persones estan en els nostres pensaments.

Aquí a Oikocredit podem estar orgulloses de la manera en què les nostres organitzacions sòcies i nosaltres mateixes hem enfrontat la pandèmia, treballant braç a braç en solidaritat. Vam oferir suport des del principi i continuem sent aquí per a les nostres organitzacions sòcies, moltes de les quals treballen estretament amb persones de baixos ingressos i vulnerables en alguns dels països més pobres d'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina, i encara necessiten ajuda i alè mentre enfronten contínues dificultats.

Entre els exemples del nostre suport als associats en la resposta a les crisis enguany cal citar el mantenir-se en estret contacte per a comprendre les seves necessitats i preocupacions, permetre que els associats retardin i reprogramin els reemborsaments i, en alguns casos, proporcionar liquiditat addicional malgrat l'augment dels riscos. Hem prestat assessorament sobre la continuïtat de les activitats, el flux d'efectiu, la salut i la seguretat, el compliment de les normes governamentals i la planificació de riscos i escenaris. Hem adaptat els nostres programes de generació de capacitats perquè funcionin quasi sense reunions presencials. Hem reunit els associats mitjançant seminaris en línia i trobades en línia per a compartir experiències i estratègies. I hem utilitzat el nostre fons de solidaritat contra el coronavirus per a donar assistència financera per a la gestió de la crisi, la formació de conscienciació i el cost dels equips de sanejament i protecció personal.

En el nostre recent Informe d'impacte 2020: Sostenibilitat i solidaritat (en castellà), es pot trobar més informació sobre com hem ajustat el nostre enfocament en resposta a la pandèmia mantenint un rumb constant.

La seguretat i el benestar del personal d'Oikocredit a l'oficina central i a les nostres regions focus també han estat una prioritat clau. La nostra reestructuració interna del 2019 ens ha fet més hàbils per a adoptar pràctiques de treball a distància i en línia, mantenint al mateix temps l'eficàcia que prové del diàleg freqüent i ben administrat entre col·legues i socis. Haig de retre homenatge als meus col·legues pel seu compromís i flexibilitat malgrat totes les dificultats i incerteses que ha causat la pandèmia.

Aquest any sense precedents també ha aportat diverses lliçons útils per al futur i ha netejat la lent a través de la qual mirem la vida i el planeta. Per a Oikocredit això significa una renovada determinació de tirar endavant més fort i millor. Com a inversor d'impacte i cooperativa mundial, no afeblirem el nostre compromís de complir amb la nostra missió d'utilitzar les finances sostenibles i el desenvolupament de capacitats per a donar suport a l'apoderament de les comunitats de baixos ingressos i ajudar les persones marginades a millorar la seva qualitat de vida.

Entenem que l'any 2020 també ha estat difícil per als nostres inversors, molts dels quals s'hauran vist personalment afectats per la crisi d'una o altra manera. No podem agrair-vos prou -a les persones inversores d'Oikocredit - per la vostra lleialtat i la vostra confiança a llarg termini en el nostre treball malgrat les incerteses actuals. El fet que els nostres inversors s'hagin quedat amb nosaltres ha estat un far de continuïtat, donant-nos suport i inspirant-nos per a respondre amb resistència a la crisi que ha colpejat tan durament a moltes de les nostres organitzacions sòcies i, si bé en menor mesura, a la nostra pròpia organització i persones.

Mirant cap al 2021, sabem que l'any que ve continuarà sent un desafiament per a Oikocredit, per a les nostres organitzacions sòcies i els seus clients, per a l'inversor social en general i les comunitats de desenvolupament social, i per a la major part de la humanitat. Hi ha hagut signes de recuperació als països en els quals treballem, i en els últims mesos hem reprès el finançament de noves organitzacions sòcies. Però també hem d'esperar retards i reculades. Juntament amb els nostres grups d’interès estem treballant actualment en una nova estratègia orientada a propòsits, que posarem en marxa el 2022. Estem explorant conjuntament la nostra visió, propòsit, teoria del canvi i opcions estratègiques a llarg termini per a donar suport a la transició cap a un futur més equitatiu, just i sostenible. Quaranta-cinc anys després de la nostra fundació al novembre de 1975, Oikocredit continua anant on es necessita el nostre treball. La nostra missió és més important que mai. I la nostra determinació de treballar productivament amb altres persones i organitzacions no s'ha vist afectada.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

febrer 2024

gener

desembre 2023

novembre

octubre