Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit i altres inversors d'impacte acorden principis de coordinació davant el coronavirus

« Enrere

Oikocredit i altres inversors d'impacte acorden principis de coordinació davant el coronavirus

MoU for Debt Refinancing coordination principles .pngdivendres, 01 de de maig de 2020

Els principals administradors de fons de microfinançament i d'impacte han signat un memoràndum d'entesa sobre els principis de coordinació del refinançament del deute, per a fer costat al sector durant la pandèmia del Covid-19.

Oikocredit, juntament amb BlueOrchard, Developing World Markets, Incofin, Microvest, responsAbility, Triodos, Triple Jump i Symbiotics han signat un memoràndum d'entesa per a la coordinació entre els vehicles d'inversió en microfinances (MIV) en resposta al Covid-19.
En total, els nou originadors d'inversions i gestors de fons d'impacte tenen uns 15.000 milions de dòlars dels EUA d'actius sota gestió en més de 80 mercats emergents i fronterers d'Àfrica, Àsia, Europa oriental, el Caucas, Àsia central i Amèrica Llatina.

Aquest esforç de coordinació té per objecte proporcionar un refinançament continu de manera responsable a les institucions de microfinançament i de finançament de les pime a les quals donem suport totes aquestes organitzacions. Aquestes mesures, adoptades localment per a lluitar contra el Covid-19 i les seves conseqüències, poden afectar temporalment les operacions de les institucions de microfinançament i de les pime.

En Bart van Eyk, Director d'Inversions d’Oikocredit, va declarar: "Des dels primers dies d'aquesta crisi, hem participat en diverses iniciatives del sector per a alinear-nos amb inversors d'idees afins en benefici de les nostres organitzacions sòcies. Ens complau especialment l'esperit de cooperació entre el grup d'inversors que treballen en aquest MdE. Creiem que una cooperació eficaç és essencial per a fer front a l'efecte del Covid-19 en el nostre sector i ens ajudarà a continuar tenint un impacte social positiu en les comunitats a les quals servim".

> Descarrega el comunicat de premsa conjunt (en anglès) aquí

> Descarrega el memoràndum d'entesa (en anglès) aquí

> Descarrega l'eina d'informe d'avaluació de crisi (en anglès) aquí

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

febrer 2024

gener

desembre 2023

novembre

octubre