Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Missatge del Director Executiu d’Oikocredit: "Treballant junts en temps d'incertesa"

« Enrere

Missatge del Director Executiu d’Oikocredit: "Treballant junts en temps d'incertesa"

Thos1.jpgdijous, 26 de de març de 2020

En Thos Gieskes, Director Executiu d’Oikocredit, té el següent missatge per als grups d'interès d’Oikocredit.

"A mesura que el coronavirus continua propagant-se, els desafiaments que està causant continuen augmentant. Els nostres pensaments i oracions estan amb les persones malaltes i amb les persones valentes que estan en la primera línia de la crisi, com les treballadores de la salut.”

"Com a cooperativa, amb les persones en el centre dels seus valors, Oikocredit vol fer tot el que pugui per a ajudar.

"Estem en estret contacte amb les organitzacions sòcies en les quals invertim, per a comprendre les seves necessitats en la situació de pandèmia. També estem escoltant atentament als nostres socis i inversors, per a assegurar-nos que tota preocupació sigui atesa. També som sensibles a les necessitats del nostre personal, mentre continuen la labor d’Oikocredit en aquestes circumstàncies extraordinàries. Tots aquests actors, en tots els països on viuen, estan afectats pel coronavirus.

"Desafortunadament, encara és molt aviat per a dir quines seran les conseqüències totals d'aquesta pandèmia per als nostres grups d'interès i per a la nostra cooperativa com a organització, i aquest problema no és exclusiu d’Oikocredit. No obstant això, hi ha algunes coses de les quals podem estar segurs.

"Estem segurs que persones de tot el món sentiran els efectes d'aquesta crisi. També estem segurs -pel que ens transmeten les nostres organitzacions sòcies, a través del que ens comunica el nostre personal a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina, i pel que ens diuen els nostres 45 anys d'experiència en inversió d'impacte social - que algunes persones sentiran els efectes molt més durament que d’altres.

"Aquestes són les persones econòmicament vulnerables, les persones sense xarxes de seguretat. Són les persones de baixos ingressos a les quals ens dirigim amb el nostre treball, les persones de baixos ingressos a les quals serveixen les nostres organitzacions sòcies. Són persones sense accés a una atenció mèdica assequible, per a les quals un virus és un risc immediat. Per a aquestes persones, un tancament significa que no tenen ingressos ni seguretat social als quals recórrer. Aquestes són persones les vides de les quals eren difícils fins i tot abans de la pandèmia.

"Per això Oikocredit segueix compromesa amb la seva missió i amb el suport a les seves organitzacions sòcies en tot el que pugui. Volem que les organitzacions que financem continuïn fent costat a les persones de baixos ingressos, perquè a mesura que el virus es propaga, la seva necessitat de suport és encara major que abans.

"Al mateix temps, tenim un deure envers els nostres socis i inversors. Els nostres inversors posen els seus diners amb nosaltres per a l'impacte social, però també per a la sostenibilitat financera. Aquests dos principis continuen sent fonamentals per a la forma en què enfoquem el nostre treball. Si vostè és un inversor i té preguntes, la seva oficina local d’Oikocredit o la seva associació de suport està sempre disposada a ajudar-lo.

"Mentre continuem el nostre treball en aquests temps d'incertesa, agraeixo a les nostres organitzacions sòcies pel seu compromís de continuar el seu treball i els seus objectius socials en aquests temps difícils.

"També estic agraït al nostre propi personal, que treballa àrduament per a mantenir les operacions d’Oikocredit el més normals que sigui possible en aquests temps anormals.

"Però sobretot, estic agraït als nostres inversors, perquè ells i elles fan possible el nostre treball. Les nostres organitzacions sòcies i les persones a les quals serveixen es beneficien de les perspectives a llarg termini dels nostres inversors i de la seva solidaritat. Els nostres inversors donen vida a la missió d’Oikocredit 'invertint responsablement'.

"En continuar treballant junts i insistir que els valors clau d’Oikocredit com 'les persones' i el 'compartir' són de vital importància fins i tot en aquests temps d'incertesa, estic segur que podem superar aquests nous desafiaments".

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

febrer 2024

gener

desembre 2023

novembre

octubre