Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit i BID LAB inverteixen en l'empresa del sector FinTech Sempli per a donar suport a pimes colombianes

« Enrere

Oikocredit i BID LAB inverteixen en l'empresa del sector FinTech Sempli per a donar suport a pimes colombianes

Esteban-Felipe1_8.jpgdimecres, 31 de d’octubre de 2018

Bogotà, Colòmbia. L'inversor d'impacte social Oikocredit i el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID LAB) van tancar la inversió de 5,7 milions dòlars en Sempli, una empresa financera colombiana que atorga préstecs a Petites i mitjanes empreses (pime).

Sempli ofereix préstecs de capital de treball de 10.000 i 100.000$ amb terminis de 3 i 36 mesos. Al setembre de 2018, després de 20 mesos trajectòria, Sempli havia desemborsat aproximadament 10 milions de dòlars en préstecs i tenia una cartera de 7 milions de dòlars, la qual cosa representa un creixement del 572% respecte a agost de 2017.


Sempli combina enfocaments humans i tecnològics en el seu procés de préstec, utilitzant tant un sistema de qualificació creditícia basat en dades (desenvolupat internament per Sempli) com un breu anàlisis insitu. L'eficiència d'aquest procés, combinada amb els mecanismes online molt senzilla d'usar de Sempli, permet a l'empresa desemborsar préstecs en 72 hores, la qual cosa és altament valorada pels clients del sector PIME que dóna suport Sempli.


Sébastien Rigaud, responsable d'inversió d’Oikocredit, va dir: "Esperem donar suport a Sempli en el servei a més de 4.000 pimes i amb això donar suport a la creació de 40.000 ocupacions en els pròxims cinc anys. Confiem en la capacitat dels fundadors per a fer de Sempli un èxit per a tots els seus grups d'interès, especialment per als propietaris i empleats de les pimes a les quals Sempli presta serveis. En aquest sentit, Sempli està ben alineat amb l'enfocament d’Oikocredit en l'impacte social".


Martha Muñoz, responsable de la inversió de BID LAB, va dir: “Sempli per al FOMIN, ara BID LAB, és un clar exemple del suport que brindem a les solucions innovadores i pioneres a Colòmbia que estan canviant el mapa del finançament de les empreses, ajudant a generar Inclusió i per tant millorar la vida de les persones ".


Esteban Velasco, cofundador de Sempli va comentar: “Hem après dels nostres clients que un deute responsable és crucial perquè puguin fer créixer les seves operacions de manera constant. L'associació amb Oikocredit i BID LAB ens dóna confiança per a millorar la nostra proposta de valor, i actualment estem construint les bases per a convertir-nos en la institució financera digital més rellevant de Colòmbia en el segment de PIME".


Felipe Llano, també cofundador d'aquest prestador colombià del sector FinTech, va dir: “La tecnologia juga un paper important per a ajudar-nos a definir i comprendre la personalitat, la integritat i el procés de presa de decisions d'un client. Esperem treballar amb Oikocredit i BID LAB per a continuar enfortint el nostre enfocament en els nostres clients i les seves necessitats".


Els primers inversors en Sempli van ser BID LAB, XPT1, Grup Generacions i diversos inversors privats. La companyia també va aconseguir el suport de DGGF, Bancoldex i Ruta N, i actualment està treballant amb altres proveïdors de deute nacionals i internacionals.


Les noves inversions de capital d’Oikocredit i BID LAB permetran que Sempli continuï creixent i atenent més clients mentre es prepara per a una ronda de la Sèrie A en 2019.


Sobre Oikocredit

Oikocredit, inversor d'impacte social i cooperativa mundial, compta amb més de 40 anys d'experiència en el finançament d'organitzacions actives en inclusió financera, agricultura i energia renovable.


Els préstecs, les inversions de capital i el programa de creació de capacitats d’Oikocredit tenen com a objectiu permetre que les persones amb baixos ingressos a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina millorin de forma sostenible els seus nivells de vida.


Oikocredit finança a prop de 700 socis en 70 països, amb un capital total pendent de 971 milions d’euros (al 30 de setembre de 2018).


Per a més informació: http://www.oikocredit.es/es/


Nota per a mitjans


Per a més informació o per a sol•licitar un entrevista, si us plau contactar amb:


Rebecca Watson, Communications Advisor, Oikocredit International
Telèfon: +31 33 422 4040, email: communication@oikocredit.org


Luis Carlos Pérez, Brand Director
Telèfon:+57 3122175939, email: lp@sempli.com
Felipe Llano i Esteban Velasco, cofundadors de Sempli

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

febrer 2024

gener

desembre 2023

novembre

octubre