Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Èxit de la iniciativa de sanejament de l'aigua a l'índia

« Enrere

Èxit de la iniciativa de sanejament de l'aigua a l'índia

belstar-india-news-item.jpgdimecres, 23 de de desembre de 2015

La filial d’Oikocredit a l'Índia, Maanaveeya, i la Corporació Financera Internacional (CFI) van finançar amb 1 milió de dòlars a Finançament Sostenible per l’Aigua Potable, Sanejament i Energia Renovable (WATSAN, en anglès), l’any 2011.

El projecte tenia com a objectiu ajudar a les institucions microfinanceres, així com oferir productes i serveis addicionals per millorar les condicions de vida. Per tal d’inspirar i posar en marxa projectes similars, Maanaveeya ha estat present en diversos fòrums i conferències públiques des del 2014, tot discutint els èxits i els reptes de futur. La setmana passada, Maanaveeya va presentar el seu últim informe sobre els resultats de la iniciativa en el marc de la conferència de Finances inclusives, a Delhi.

Responent a les necessitats urgents de les persones de baixos ingressos

L'objectiu de Maanaveeya no és només proporcionar capital a les institucions microfinanceres, sinó també ajudar a desenvolupar i implementar altres productes que atenguin les necessitats d'aigua, sanejament o energia renovable.  Segons un estudi de WaterAid, un 60% de les persones de l'índia no tenen accés a un vàter, i això genera una crisi sanitària. A més, més de 140.000 nens i nenes moren cada any de diarrea. El Banc Mundial estima que més del 20% de la població de l'Índia no té accés a electricitat, també hi ha una creixent necessitat de productes d'energia renovable, així com de sanejament.

Diferents tipus de préstecs addicionals a les institucions microfinanceres

Maanaveeya va atorgar préstecs a 12 institucions microfinanceres sòcies, en el marc del projecte de l’aigua i el sanejament, cosa que ha fet augmentar el nombre total de persones beneficiàries fins a 233.932. Es van emetre diversos tipus de préstecs; per a la construcció de lavabos, connexions d'aigua corrent, unitats d'emmagatzematge i filtres d'aigua, així com préstecs d'energia renovable per a la il·luminació solar i estufes de baix consum. Maanaveeya també va donar suport a les organitzacions sòcies en els intents de crear consciència sobre la salut, la higiene i el medi ambient a través de diferents campanyes; performances de carrer, documentals, videoclips i manifestacions. Més d'1 milió de persones es van unir a aquestes activitats.

Marcar la diferència a l'Índia

Gouri Sankar, director general de Maanaveeya, va dir que el projecte havia aconseguit els seus objectius i s’havia convertit en un precursor en la facilitació de l'accés a l'energia, l'aigua i el sanejament a través de les seves organitzacions sòcies. "M’alegra que no només vam arribar a ajudar al doble de persones previstes, sinó que a més en van tenir una opinió positiva. Les  dones que van participar en el projecte d'aigua i sanejament van dir que sentien més autoestima, així com la seguretat de tenir accés al seu propi bany. L'accés a les instal·lacions d'aigua i sanejament no només redueix la incidència de malalties transmeses per l'aigua i excrecions fecals, sinó també estalvia temps a les famílies i disminueix l'esforç de buscar aigua ", va dir Gouri.

Un projecte exitós

Aquest projecte ha  permès veure que, quan les microfinances es posen al servei de les persones amb baixos ingressos, aquestes milloren les seves condicions de vida. L'èxit del projecte demostra que es poden oferir altres tipus de productes i serveis fora del model de préstec tradicional.

Descarrega't aquí l'informe complet en anglès.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

març 2024

febrer

gener

desembre 2023