Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Tres plantades d'arbres per celebrar els 40 anys d'Oikocredit

« Enrere

Tres plantades d'arbres per celebrar els 40 anys d'Oikocredit

Captura de 2015-11-26 13:22:58.pngdimecres, 18 de de novembre de 2015

Durant la setmana passada van tenir lloc tres plantades d'arbres, a Holanda, Kenya i Índia per commemorar els 40 anys d'Oikocredit, en cerimònies en què van participar empleats d'Oikocrdit de tot el món. La plantada a l'oficina d'Oikocredit Internacional a Amersfoort va comptar amb la presència de l'equip d'Oikocredit i les seves famílies. La cerimònia va ser dirigida pel Director executiu d'Oikocredit Internacional, en David Woods, la directora de programes i especialista mediambiental, Sonja Ooms, així com l'alcalde d'Amersfoort, Lucas Bolsius. Va haver-hi més convidats, com ara el director d'Oikocredit Holanda, Hann Verheijen, i representants del Consell local d'Amersfoort i membres de la premsa.

Un gran repte assolit

Durant l'acte, en David Woods va dir: “és una fita enorme haver estat capaços de celebrar 40 anys invertint en les persones. El personal d'Oikocredit i la gran xarxa creada a nivell internacional poden estar orgullosos de la feina feta i les vides que han canviat a tot el planeta. La plantada d'un faig a la nostra oficina central representa un compromís de sostenibilitat a llarg termini, com aquest arbre, que viu centenars d'anys.”

Plantant arbres a Kenya

El personal d'Oikocredit a Nairobi, Kenya, va plantar un arbre groc est-africà, un tipus d'arbre originari d'Àfrica. A més de plantar aquest arbre. es va fer una inversió de 40.000€ pel programa del Green Belt Movement (GBM) per 'Greening Urban school' a Kenya. El GBM plantarà i cuidarà 3.000 arbres amb una escola d'educació primària a Nairobi aquest mes, i a llarg termini, es farà el mateix amb 12.000 arbres més a quatre escoles diferents en dos anys.

El GBM va ser fundat el 1977 per Wangari Muta Maathai, que va ser guardonat amb el Premi Nobel de la Pau el 2004 per la seva contribució al desenvolupament sostenible, la democràcia i la pau. Des de la seva fundació, el GBM ha plantat 51 milions d'arbres al llarg del territori de Kenya. L'organització treballa per promoure el respecte pel medi ambient a nivell nacional i internacional i el seu objectiu és promoure la resistència climàtica i apoderar les comunitats, especialment de dones i nenes, i potenciar la democràcia i un estil de vida sostenible.

Esdeveniments a nivell global

També van tenir lloc esdeveniments a diferents zones d'Alemanya per celebrar els 40 anys d'Oikocredit. També l'organització sòcia de l'Índia, Maanaveeya, va fer la seva pròpia cerimònia de plantada de l'arbre, durant la qual es va plantar una avellaner embruixat xinès. Aquestes cerimònies van assenyalar el 4 de novembre del 2015 com l'aniversari oficial d'Oikocredit i van ser la culminació d'altres celebracions que han tingut lloc durant tot l'any del 40è aniversari.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

febrer 2024

gener

desembre 2023

novembre

octubre