Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Petits caficultors nicaragüencs es beneficiaran de la coinversió d’IDH Farmfit Fund i Oikocredit a Aldea Global

Petits caficultors nicaragüencs es beneficiaran de la coinversió d’IDH Farmfit Fund i Oikocredit a Aldea Global

dimarts, 30 de de novembre de 2021

Un important préstec sindicat finançarà la primera fase del nou benefici de cafè

Amersfoort, Països Baixos - IDH Farmfit Fund i Oikocredit han proporcionat un préstec sindicat de 3,2 milions de dòlars a l'Associació Aldea Global Jinotega, una associació de petits agricultors nicaragüencs que produeix i exporta cafè especial de comerç just i orgànic dels seus membres a Àsia, Europa i els Estats Units.
Aldea Global utilitzarà el préstec conjunt durant vuit anys per a construir i equipar el seu nou benefici de cafè sec amb tecnologia d'avantguarda, la qual cosa permetrà millorar la qualitat i la productivitat del cafè i augmentar els ingressos de 6.200 agricultors d’Aldea Global. La primera fase del projecte se centrarà en la instal·lació del nou benefici sec, que permetrà a l'associació augmentar la seva capacitat de processament i emmagatzemar el cafè en sitges amb temperatura controlada. En la segona fase, s'instal·larà una nova tecnologia de benefici humit per a reduir el consum d'aigua, augmentar la capacitat de processament i integrar la gestió de la cadena de processament del cafè, des de les cireres fins als grans de cafè verd per a l'exportació. Això representa un canvi de paradigma per als petits productors de Nicaragua, que tradicionalment realitzen el benefici humit en les seves finques.
Fundada el 1992, Aldea Global fa costat als seus membres caficultors amb l'accés als mercats, el finançament assequible i l'assistència tècnica en àrees com la agrosilvicultura per al cafè a través de la seva aplicació mòbil Aldea Tech. Utilitzant tecnologia i enfocaments moderns per a la producció i el processament del cafè, Aldea Global continua fent costat als petits productors perquè siguin més competitius en el mercat i augmentin els seus ingressos. L'associació també té un fort enfocament de gènere.
Warren Armstrong, Director General d’Aldea Global, va dir: "Aquesta inversió conjunta d'Oikocredit i IDH és realment benvinguda. El nou benefici sec d'última generació per a cafès especials augmentarà el rendiment de la mòlta i la qualitat del tast i donarà lloc a majors primes per als nostres membres de comerç just. El benefici humit de segona etapa reduirà la contaminació ambiental dels més de 4.000 beneficis humits dels petits agricultors situats prop dels rierols, en portar les seves cireres de cafè a processar a Aldea Global. I l'automatització del procés ressaltarà els sabors de primera qualitat del cafè nicaragüenc: florals, cítrics i de xocolata negra".
Miguel Tamayo Maertens, Director d'Inversions del Fons IDH Farmfit, va dir: "Estem molt satisfets amb l'associació amb Oikocredit. Amb aquest projecte de coinversió, pretenem reforçar el posicionament d’Aldea Global en el sector dels cafès especials i fer costat a l'associació perquè proporcioni un valor addicional als seus petits caficultors membres. Això permetrà millorar la qualitat del cafè, augmentar els ingressos dels agricultors i tenir un impacte positiu en les seves vides."
José Augusto Cordón, Director d'Inversions d'Oikocredit, va dir: "Estem molt contents de reforçar el nostre suport a Aldea Global, sòcia d'Oikocredit des del 2007, amb aquesta nova inversió a llarg termini. Els beneficis per als petits productors són clars, amb millores en l'eficiència i la qualitat que es tradueixen en millors ingressos i estàndards ambientals més alts. A més, la nostra primera col·laboració a Amèrica Llatina amb IDH Farmfit Fund ha estat una excel·lent experiència, i esperem continuar enfortint la nostra cooperació amb ells."

Sobre Aldea Global
L'Associació Aldea Global Jinotega va començar com un projecte amb 22 petits productors el 1992. La iniciativa va ser motivada per la necessitat de promoure la producció orgànica i respectuosa amb el medi ambient, canviar la cultura sobre l'ús d'agroquímics, millorar la salut de les famílies i promoure el desenvolupament social. Aldea Global presta serveis i acosta l'agroindústria als seus membres petits productors. És el major exportador nacional de cafè a Nicaragua i proporciona crèdit agrícola i comercial a més de 13.000 membres i persones associades.

Sobre el Fons IDH Farmfit
El Fons IDH Farmfit pren les posicions de major risc en les transaccions relacionades amb els agricultors, reduint així el risc de l'agricultor que actualment suporten els prestataris i els prestadors. En fer-ho, catalitza el capital comercial per a coinvertir en el sector agrícola. Això augmentarà la disponibilitat de finançament assequible i a llarg termini per als petits agricultors, la qual cosa suposarà una millora significativa dels seus mitjans de vida i ingressos.

Sobre Oikocredit
Oikocredit, inversor d'impacte social i cooperativa mundial, té més de 45 anys d'experiència finançant organitzacions actives en la inclusió financera, l'agricultura i les energies renovables.
Els préstecs, les inversions de capital i el desenvolupament de capacitats d'Oikocredit tenen com a objectiu permetre que les persones amb baixos ingressos a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina millorin el seu nivell de vida de manera sostenible.
Oikocredit finança a 527 organitzacions sòcies, amb un capital pendent total de 875,8 milions d'euros (a 30 de setembre del 2021). Per a més informació: www.oikocredit.coop.

« Enrere