Oikocredit supera al sector en abast a les dones en el seu treball en microfinances

Oikocredit supera al sector en abast a les dones en el seu treball en microfinances

MIEL-MX-30.jpgdijous, 12 de de juliol de 2018

L'últim Informe d'Acompliment Social i Ambiental de l'inversor d'impacte social també mostra un fort progrés en els indicadors d'energia renovable

12 de Juliol de 2018, Amersfoort, Països Baixos- L'inversor d'impacte social Oikocredit, amb oficines i grups de representació a Barcelona, Bilbao, Madrid i Sevilla, continua superant la mitjana del sector microfinancer per arribar a clients que són dones, segons els indicadors publicats avui en l'Informe d'Acompliment Social i Ambiental 2017 d’Oikocredit.

Gairebé el 90% dels clients als quals arriben les organitzacions de microfinances en les quals Oikocredit inverteix són dones, en comparació de la mitjana del 70% per al sector segons ho indica l'Enquesta de MVS Symbiotics 20171.

Oikocredit també va superar la mitjana del sector d'abast a clientes dones de microfinances en els anys 2014, 2015 i 2016 en comparar any per any amb les dades de Symbiotics per al mateix període2.

L'últim informe mostra com Oikocredit ha destinat 980 milions d'euros per finançar a gairebé 750 organitzacions l’any 2017, arribant a 36 milions de clients d'inclusió financera i més de mig milió d'agricultors.

Oikocredit també ha crescut en els seus indicadors d'energia renovable. El nombre de llars amb accés millorat a energia neta gràcies a les inversions d’Oikocredit ha crescut fins a les 15.600 llars, en comparació a les 5.400 llars el 2016, mentre que es van evitar emissions per 38.800 tones de gasos d'efecte hivernacle, en comparació de les 6.960 el 2016.

L'informe també detalla les activitats d'assistència tècnica gratuïta d’Oikocredit. El 2017 es van mobilitzar 845.500 € en fons (un 53% més que l’any 2016) procedents dels donants i del propi Oikocredit per donar suport a 100 organitzacions en l'enfortiment de les seves capacitats.

En Thos Gieskes, Director Executiu d’Oikocredit, ha manifestat: "L'apoderament de les dones és essencial per a una societat justa i creiem que la inclusió financera és fonamental per aconseguir-ho. Ens comprometem a maximitzar el nostre impacte social en cadascun dels nostres sectors prioritaris: inclusió financera, agricultura i energia renovable. També ens comprometem a mesurar el nostre impacte”.

La Ging Ledesma, Directora d'Acompliment Social i Relacions amb Inversors, afegia: "És important mostrar-los als nostres inversors i membres que estem complint el nostre compromís amb elles i ells, i demostrar com podem millorar les coses amb el seu suport. El desenvolupament de capacitats és crucial per al treball d’Oikocredit com una organització catalitzadora que impulsa el canvi positiu”.

Com les inversions d’Oikocredit arriben a les dones

La Margaret Karicho (esquerra) és propietària de Maggie Fashions i clienta de Jitegemea Credit Scheme, que és finançada per Oikocredit. Ella ven vestits en un mercat de tèxtil a l'engròs a l'àrea d’Eastlands de Nairobi, Kenya.

Ella té tres marques en total i el negoci és dinàmic. La Margaret va començar el seu negoci el 1981 i, després d'obtenir el seu primer préstec l’any 2000, les vendes van créixer en un 50%. Ara té un préstec individual d'1 milió de KES (8.485€) per any. L'objectiu de la Margaret és millorar el seu nivell de vida.

L’Analiza Docpano (esquerra) és una productora de flors a Filipines i membre de RSPI, una microfinancera finançada per Oikocredit. L’Analiza rep préstecs de RSPI i té un compte d'estalvis a la mateixa institució. L’Analiza ha treballat en el cultiu de flors durant 25 anys i ha duplicat la grandària de la seva parcel·la al llarg dels anys. Les seves flors es venen a Manila i a la seva granja hi treballa el seu marit i la seva família política. La seva ambició és garantir que els seus fills acabin l'escola i puguin trobar treballs en el futur.

La Sara Sonia Garcia Perez (esquerra) és una apicultora de quarta generació i membre de Miel Mexicana, una cooperativa finançada per Oikocredit i enfocada en la producció de comerç just i mel orgànica per a l'exportació des de Mèxic. La Sara diu que els beneficis de ser part d'una cooperativa inclouen rebre un preu més alt per la seva mel del que ho faria ella sola. A la Sara li agradaria seguir treballant amb les abelles i Miel Mexicana.

La costurera Suparna Samanta (esquerra) de l’Índia, va comprar un paquet solar per a la llar l’any 2014 de l'empresa Punam Energy, a la qual Oikocredit dóna suport. Les bombetes il·luminades gràcies als panells solars permeten a la Suparna cosir, i a les seves filles estudiar també a la nit. Encara que la comunitat de la Suparna es va connectar recentment a la xarxa, el seu sistema solar li permet reduir les factures i rebre un subministrament constant d'energia malgrat els talls d'energia que afecten a la xarxa.

Llegiu l'informe d'acompliment social i ambiental d’Oikocredit

L'informe complet (en castellà) està disponible per a la seva descàrrega aquí:
http://www.oikocredit.es/ca/publicacions/informes-d-acompliment-social

Sobre Oikocredit

Inversor d'impacte social i cooperativa mundial, Oikocredit compta amb més de 40 anys d'experiència finançant organitzacions actives en inclusió financera, agricultura sostenible, comerç just i energia renovable. Els préstecs, inversions de capital i assistència tècnica d’Oikocredit estan orientats a ajudar al fet que les persones amb baixos ingressos de l’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina puguin millorar els seus nivells de vida de manera sostenible. Oikocredit finança més de 700 organitzacions i tenia un saldo viu de finançament total de 970 milions d'euros a 31 de març de 2018.

1 https://symbioticsgroup.com/wp-content/uploads/2017/09/symbiotics-2017-miv-survey.pdf
2 Les dades de 2017 d’Oikocredit encara no poden correlacionar-se amb Symbioticsdata per al 2017 perquè les dades de Symbiotics pel 2017 es publicaran més endavant aquest any.

Nota per a mitjans

  • Fotografies:
    • Fotos de gran resolució disponibles a petició per a ús editorial únicament.
    • El Copyright ha de ser esmentat
  • Per a més informació o sol·licitud d'entrevista, si us plau contacteu amb:

David Díaz de Quijano i Barbero
Coordinador de Oikocredit Catalunya.
T +34 93 441 63 06
M +34 665 49 09 78
dbarbero@oikocredit.org

« Enrere