Thos Gieskes és designat director executiu d’Oikocredit

Thos Gieskes és designat director executiu d’Oikocredit

Thos Gieskes.jpgdimarts, 07 de de febrer de 2017

7 de febrer del 2017 – Barcelona. La cooperativa internacional d’inversions socials Oikocredit, amb oficines de representació a Catalunya i l’Estat espanyol, avui ha anunciat que donarà la benvinguda a Thos Gieskes com a nou director executiu a partir de l’abril del 2017.

En Thos Gieskes, de nacionalitat holandesa, treballa des de fa gairebé 30 anys en comerç internacional i finances, específicament préstecs rurals i finançament d'empreses agropecuàries.

Durant la major part de la seva carrera ha ocupat llocs de lideratge al Rabobank, un banc cooperatiu internacional amb seu als Països Baixos. En el seu càrrec més recent, Gieskes ha treballat durant sis anys i mig com a director general del Rabobank Austràlia i director executiu del Grup Rabobank Austràlia i Nova Zelanda. Anteriorment, va ser director general del Rabobank a Xile durant set anys.

«Espero amb molta ansietat el moment de sumar-me a Oikocredit», va dir Gieskes. «Oikocredit i la seva gent han dut a terme un treball extraordinari des de fa més de 40 anys. Crec que podré contribuir a la continuïtat d'aquest treball, sobre la base de la meva experiència en lideratge financer i internacional i de la meva perícia com a economista de desenvolupament».

Gieskes assumirà la funció de director executiu provisional que deixa la Ging Ledesma, la qual continuarà exercint el seu càrrec de directora de relacions amb inversores i d'acompliment social a Oikocredit.

Quan ha anunciat la seva designació, la senyora Jacinta Hamann de Vivero, directora del consell de supervisió d’Oikocredit, ha manifestat que el Consell s'alegrava que algú amb antecedents tan dinàmics guiés Oikocredit en la seva missió de millorar la qualitat de vida de les persones de baixos ingressos.

«Confiem que la passió i l’experiència d’en Thos com a líder d'empreses cooperatives siguin de gran valor per al futur d’Oikocredit», ha declarat. A més, Hamann de Vivero ha agraït a Ledesma pel seu esforç i dedicació mentre s'ocupava de les responsabilitats addicionals com a directora executiva interina.

Thos Gieskes pren el relleu a Ging Ledesma, com a nou Director Executiu d'Oikocredit Internacional.

Sobre Oikocredit
Oikocredit té més de 40 anys d'experiència en el finançament d'organitzacions sòcies que operen en finances inclusives (entre elles, microfinances), agricultura i energia renovable. A través de préstecs, inversions i desenvolupament de capacitats, Oikocredit té com a objectiu millorar l'estàndard de vida de les persones de baixos ingressos. Oikocredit finança a 796 organitzacions sòcies a 71 països, i el seu capital pendent ascendeix a € 941 milions.

Nota per als editors:
Per a més informació a nivell internacional, comuniqui's amb Ulrike Haug, gerent de comunicacions d’Oikocredit International; telèfon: +31 6 25 65 53 75, o per correu electrònic: uhaug@oikocredit.org
Per a més informació a nivell de l’Estat espanyol, comuniqui’s amb David Díaz de Quijano i Barbero, responsable de comunicacions d’Oikocredit Catalunya; telèfon: +34 93 441 63 06 / 665 49 09 78, o per correu electrònic: dbarbero@oikocredit.org

« Enrere