Resultats socials sòlids i sostenibles per a l'inversor social Oikocredit

Resultats socials sòlids i sostenibles per a l'inversor social Oikocredit

dimarts, 16 de de juny de 2015

Amersfoort, Països Baixos, 16 de juny de 2015
Oikocredit, inversor social i cooperativa mundial, ha donat a conèixer avui els seus resultats d'acompliment social pel 2014. Els resultats reflecteixen les dades aportades per 591 de les organitzacions sòcies d'Oikocredit.

Entre els resultats més destacats s'inclouen:

  • Les inversions en països de baixos ingressos van augmentar en un 16%, arribant a €109 milions
  • Els prestataris beneficiats a través d'organitzacions sòcies de microfinances van augmentar en un 16%, arribant als 37 milions
  • El percentatge de dones prestatàries beneficiades a través de les microfinances va créixer del 81% al 86%
  • El 41% de la totalitat d'organitzacions sòcies de producció i serveis estaven classificats com a «verds»

Al 31 de desembre de 2014, la cartera de finançament del desenvolupament d'Oikocredit era de €735 milions, dels quals €614 milions es van invertir en microfinances i la resta en empreses ètiques, entre elles, organitzacions de comerç just, cooperatives, empreses agrícoles i energies renovables.

El 2014 va ser un altre any sòlid d'inversions d'impacte. Les inversions d'Oikocredit a països de baixos ingressos (INB per càpita ≤ US$1.035) van créixer de €94 milions en el 2013 a €109 milions i la major part de la cartera pendent va estar a l'Àfrica.

A través de les organitzacions sòcies de microfinances d'Oikocredit, es va arribar a 37 milions de persones prestatàries el 2014, en comparació amb els 28 milions al 2013. D'aquests 37 milions de persones prestatàries de microfinances, el 86% eren dones, el 50% vivia en àrees rurals i el 25% treballava en l'agricultura.

El 41% de les organitzacions sòcies d'Oikocredit que es dediquen a la producció i serveis (fora de les microfinances) estan classificades com a «verdes». D'elles, el 73% va reportar tenir una política ambiental i un 35% tenia, almenys, una certificació de comerç just.

La directora d'acompliment social i anàlisi de crèdits d'Oikocredit, Ging Ledesma, va dir que els resultats demostraven el compromís d'Oikocredit amb els resultats socials i mediambientals. «El 2014 ens vam enfocar a fer créixer el nostre abast en països de baixos ingressos, especialment a prestataris rurals i dones prestatàries», va explicar la Sra. Ledesma. «En els propers dos anys també desitjaríem veure que més de la meitat de les nostres organitzacions sòcies de producció i serveis té una classificació "verda"», va agregar.

Al llarg del 2014, Oikocredit va brindar €1,9 milions en fons per al desenvolupament de capacitats, es va enfocar en l'enfortiment del seu programa de tutories de l'acompliment social i va implementar nous programes pilot per a empreses agrícoles.

Perspectives
El 2015, Oikocredit continuarà amb el seu enfocament d'arribar a més clients i fer seguiment dels canvis produïts en les vides de les persones beneficiades.

La Sra. Ledesma va dir que el 2015 Oikocredit donarà suport a les organitzacions sòcies en els seus esforços per millorar les vides de les persones de baixos ingressos i de les seves comunitats a través del desenvolupament de capacitats i altres iniciatives. «Això inclou millorar la seguretat alimentària dels agricultors mitjançant la promoció d'empreses cooperatives i l'augment dels nivells de productivitat, tenint en compte, al mateix temps, els impactes mediambientals i els efectes del canvi climàtic», va agregar.

Oikocredit és una cooperativa mundial i inversor social amb 40 anys d'experiència que proporciona finançament al sector de les microfinances, a organitzacions de comerç just, cooperatives i a petites i mitjanes empreses.

Per obtenir informació addicional:

Contacte de premsa d'Oikocredit a l'estat espanyol: David Díaz de Quijano i Barbero, dbarbero@oikocredit.org, +34 665 49 09 78

Contacte de premsa d'Oikocredit International: Kawien Ziedses des Plantes, kziedsesdesplantes@oikocredit.org, +31 (0)6 272 549 04.

Llegeix l'Informe d'Acompliment Social complet per al 2014 (en anglès) aquí.

« Enrere