Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Jornada sobre Comerç Just i Finances Ètiques el 19 de maig

Jornada sobre Comerç Just i Finances Ètiques el 19 de maig

cartell-jornada-comercio-justo-finanzas-eticas-19-mayo-2023.jpegdivendres, 19 de de maig de 2023

El proper divendres 19 de maig celebrarem una Jornada sobre Comerç Just i Finances Ètiques en format presencial (matí) i online (tarda). En ella debatrem sobre medi ambient, sobirania alimentària, i la relació entre finances ètiques i comerç just. I també comptarem amb la veu de dues productores del Sud.

Oikocredit i LaCoordi.cat, junt amb el programa Biblioteques sense fronteres, organitzem aquesta jornada sobre Comerç Just i Finances Ètiques, que pretén ser un espai d'Intercanvi d'experiències sobre medi ambient, finances ètiques i Comerç Just (en el marc dels actes al voltant del Dia Mundial del Comerç Just d'aquest mes de maig).

cartell-jornada-comercio-justo-finanzas-eticas-19-mayo-2023

La jornada (que es durà a terme en castellà) constarà de dues sessions diferenciades (una presencial, i l'altra online amb retransmissió per streaming):

 12 h  Intercanvi d’experiències al Grup ECOS (c/ Casp 43, bxs).

Amb Clàudia Jiménez, responsable de la CLAC del Salvador (Coordinadora Llatinoamericana de Petits Productors i Productores de Comerç Just), i Ana Maria Gutiérrez, productora de cafè i sucre de canya de la cooperativa ATAISI de El Salvador.

Ambdues parlaran de les seves línies de treball actual des de dues visions complementàries (la d’una camperola productora de cafè i una membre de la CLAC) i especialment la seva tasca per mitigar els efectes del canvi climàtic i preservar el medi ambient.

13.30 h Espai d’intercanvi informal

Dinar a peu dret, amb productes ecològics i de comerç just oferts per Càtering Tsuru.

17 h en línia: Veus del comerç just

  • L’impacte del comerç just en la vida de les productores i les seves comunitats. Amb Clàudia Jiménez, de la CLAC del Salvador i Ana Maria Gutiérrez, de la cooperativa ATAISI del Salvador.
  • Les Finances Ètiques en el finançament del sector del Comerç Just i la promoció de la Sobirania  Alimentària. Amb David Díaz de Quijano, d’Oikocredit Catalunya.
  • Visionat del documental Os pousos do café. Una historia de amizade e comercio xusto. Produït per Solidariedade Internacional de Galicia.

Modera Laura Pérez, representant de LaCoordi i membre d’Alternativa3.

Cal inscripció prèvia per a les diferents activitats en aquest formulari (o per correu electrònic a catalunya@oikocredit.org). L’activitat compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Aquesta activitat és possible gràcies al suport de l'Ajuntament de Barcelona en el marc del projecte "Promovent un consum i producció sostenibles i equitatius a través del comerç just i les
finances ètiques" dins de la convocatòria de subvencions "Impulsem el que fas 2022".

« Back