Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Cafè-tertúlia sobre les Finances Ètiques i els petits productors de Comerç Just

Cafè-tertúlia sobre les Finances Ètiques i els petits productors de Comerç Just

MANDU-PY-37-Manduvira-Comercio-Justo-Finanzas-Eticas.jpgdivendres, 01 de de març de 2019

El proper dissabte 9 de març organitzem un nou cafè-tertúlia juntament amb La Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques. En aquest cas, parlarem sobre els petits productors de Comerç Just, el segell que els representa, i la seva relació amb el finançament ètic, tot gaudint d’una tassa de cafè de Comerç Just.

Els productes de Comerç Just ens garanteixen que han estat produïts respectant els drets humans i laborals, pagant un salari digne i sense malmetre el medi ambient. Però com podem conèixer les condicions de producció reals de productes tan quotidians com el cafè, el cacau o el sucre? Quins segells o certificacions hi ha? Què ens diu cada tipus de segell?

De tot això en parlarem amb en Jerónimo Pruijn, Director Executiu del Símbolo de Pequeños Productores (SPP), un segell internacional que identifica els productes de Comerç Just elaborats per autèntiques organitzacions democràtiques i autogestionàries de petits productors, produïts sota criteris de sustentabilitat econòmica, social, cultural i ecològica, i comercialitzats sota condicions justes.

Tal com expliquen des del propi SPP, aquest no és un simple segell, és una forma diferent de millorar les perspectives de vida i benestar a través del treball col·lectiu i corresponsable entre els petits productors, les persones consumidores i altres actors del mercat i de la societat.

Per altra banda, les Finances Ètiques són un dels principals aliats de les organitzacions de Comerç Just, incloent les de petits productors, ja que els proveeixen d’accés a crèdits. En molts casos aquests préstecs, difícils d’obtenir a la banca convencional, permeten a aquestes organitzacions poder prefinançar el cost de les collites o bé dur a terme millores en els equips i eines de producció i processament dels seus productes.

En aquesta sessió coneixerem el cas d’Oikocredit, una de les principals entitats de Finances Ètiques que donen suport al Comerç Just arreu del món, i com des del nostre dia a dia, també amb els nostres estalvis, podem donar-hi suport.

Quan: dissabte 9 de març de 11:00 a 13:00h.
Lloc: Sala d'actes del Grup Ecos (C/ Casp 43, baixos. Entre C/ Bruc i C/ Girona).
Inscripció: L'acte és gratuït i obert a tot el públic, però us agrairem confirmar assistència al correu catalunya@oikocredit.org o bé al telèfon 93 441 63 06.
Organitzen: Oikocredit Catalunya i La Coordi – Comerç Just i Finances Ètiques.

Els "cafès-tertúlia" són uns espais de debat i formació periòdics sobre temes relacionats amb les Finances Ètiques, Oikocredit i l'Economia Social i Solidària.

Des d’Oikocredit financem un gran nombre d’organitzacions de Comerç Just, algunes d’elles sota el Símbolo de Pequeños Productores. A la fotografia de sobre: La cooperativa Manduvirá de Paraguay, que produeix sucre de canya orgànic i de Comerç Just. Pots conèixer altres organitzacions similars a l’acte del dissabte 9 o bé al mapa interactiu de projectes finançats de la nostra web.

« Back