Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

La banca ètica segueix amb un ascens imparable

La banca ètica segueix amb un ascens imparable

fets creixement banca etica.jpgdimarts, 10 de de juny de 2014

Malgrat la crisi financera - o com a conseqüència d'aquesta - les finances ètiques han experimentat novament un ascens molt significatiu a l'Estat Espanyol i a nivell mundial. En els darrers anys, però sobretot a partir de 2011 amb les nombroses mobilitzacions socials que van tenir lloc al nostre país i arreu del planeta, denunciant l'enorme responsabilitat del sistema financer i la complicitat dels nostres governs en la crisi econòmica, s'ha experimentat un impuls molt notable pel que fa a persones interessades en les finances ètiques. Tot i que aquestes existeixen des dels anys 70 - com és el cas d'Oikocredit - ha estat a partir de la crisi financera que moltes persones han entès la seva responsabilitat individual al mateix temps que s'adonaven del seu potencial col·lectiu a l'hora de transformar la realitat.

D'aquesta manera, entre 2012 i 2013 Oikocredit ha seguit guanyant inversors arreu de l'Estat Espanyol, augmentant en un 1,6% el seu nombre i experimentant un augment de més de 700.000 euros pel que fa a capital invertit (un 9% més que el 2012). Segons es desprèn del Baròmetre Estatal de les Finances Ètiques 2013 elaborat pel Observatori de les Finances Ètiques i promogut pel FETS-Finançament Ètic i Solidari, les xifres generals a l'Estat Espanyol pel que fa a banca ètica encara són més espectaculars. En total, l'augment en les inversions ha estat d'un 40%, arribant a un total de 1.300 milions d'euros l'any 2013, mentre que el nombre d'inversors/es ha viscut un creixement explosiu de fins al 60% en un sol any, assolint la xifra de 160.000 persones usuàries. A nivell internacional, la Global Alliance for Banking on Values (GABV), una xarxa integrada per 25 entitats financeres ètiques que compara l’activitat d’aquestes entitats de banca ètica amb la dels 28 bancs més grans i influents del món entre 2007 i 2010, posa de manifest el paral·lelisme en l'evolució de les finances ètiques a nivell mundial amb les de l'Estat Espanyol.

Des d'Oikocredit expressem la nostra satisfacció i optimisme davant d'aquestes dades, les quals mostren com, tot i seguir sent minoritàries dins el sector financer, les finances ètiques segueixen consolidant-se i experimentant un augment imparable. Confiem en les finances ètiques com un importantíssim motor de canvi social i econòmic arreu del nostre país i del món, i en aquest sentit les dades de 2013 ens animen a seguir treballant en aquest camí.

Més informació a: La banca ètica creix un 60% a tot l'estat arribant a 160.000 clients

« Enrere