La costurera de Ghana

La costurera de Ghana

Ghanadimarts, 01 de de gener de 2019

La Helen Tetteh viu amb el seu marit en un petit poble de la costa a uns 100 km a l'est d'Accra. Anteriorment treballava com a costurera però la seva casa es troba en una zona rural difícil d'accedir per als clients. Fa uns anys es va fer realitat el seu somni: va poder llogar un petit taller a la carretera principal que travessa el poble. Aquest canvi ha suposat un gran salt en el nombre dels seus clients i ara compta amb dos aprenents per ajudar-la a mantenir-se al dia amb la demanda.

Helen Tetteh

Fins fa poc no tenia electricitat al seu taller. El poble estava connectat a la xarxa, però connectar-se suposava massa costos per la Helen, per no parlar dels freqüents talls d'energia. Fa uns mesos, un amic (també costurer i propietari d'una botiga de queviures) li va parlar sobre el sistema solar d'energia de PEG. Poc després, la Helen va comprar el seu propi sistema.

Tan aviat es fa fosc (al voltant de les 6pm), el seu taller té dues llums brillants i l'equip pot continuar treballant. La Helen explica: "Ara podem servir a més clients a temps, i atès que tenim una ràdio amb energia solar estem més contents a la feina i disposem de més energia".

« Enrere