Premsa crítica i rigorosa

Premsa crítica i rigorosa

índex.jpegdimarts, 15 de de desembre de 2015

Des d'Oikocredit Catalunya volem expressar la importància i la nostra complicitat amb aquelles iniciatives periodístiques que comportin una crítica o anàlisi rigorós de com funciona el sistema actual. Des del respecte a la pluralitat de mitjans de comunicació, volem aprofitar l'oportunitat de recomanar-vos aquests mitjans alternatius.

Considerem que són eïnes positives per contrastar, completar i comparar amb la informació que rebem diàriament sobre les diferents temàtiques, ja que ens permeten gaudir d'un punt de vista diferent. Us animem, per tant, a ser usuaris/es d'aquests productes, així com, en la mesura que sigui possible, afegir-vos-hi amb una subscripció.

Uns dels mitjans més recomanats i que tenim més al nostre abast són iniciatives com Sentit Crític, La Directa, Alternativas Económicas, la revista Opcions, el Salmón Contracorriente o el Diagonal Periódico.

Sentit Crític: És un mitjà de comunicació que tracta varis temes, però també d'informació econòmica i fa difusió de l'economia social. És on-line, amb continguts diaris, alguns d'ells premium, però oberts hores després. Edita dossiers puntualment.

La Directa: Té temes tant per obert com per subscriptors al seu web. També surt en paper setmanalment i de manera puntual edita dossiers temàtics.

Alternativas económicas: Edita la revista de manera mensual i, a diferència dels anteriors és estrictament econòmic. Els continguts al web són per subscriptors/es.

Periódico Diagonal: Un mitjà "sense jefes", que forma part de l'economia social. Se sostenta sobre una base de "milers de subscriptors".

Revista Opcions: És una revista que reflexiona sobre el consum i el seu impacte econòmic, està vinculada a l'economia social i solidària. Editen números de forma aproximadament trimestral.

Salmón contracorriente: Tracta temes d'economia crítica i social. Actualment és obert, però te en marxa una campanya de subscripcions.

« Enrere