Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

FETS: 15 anys promovent la banca ètica

FETS: 15 anys promovent la banca ètica

logo_fets-financiacion-etica-solidaria-sin-base.jpgdijous, 11 de de desembre de 2014

La sensibilització d'un seguit d'entitats socials catalanes, va donar lloc fa 15 anys - al 1999- a la creació de FETS - Finançament Ètic i Solidari, per tal que l'ús dels diners fos coherent amb els seus principis ètics, primer però, va caldre una mirada crítica a l'entorn socio-econòmic contemporani. L'objectiu principal d'aquesta nova entitat era el d'agrupar un nombre suficient d’entitats catalanes del tercer sector i l’economia social per promoure els principis de la banca ètica a Catalunya i la creació d’una entitat financera.


Donar a conèixer la banca ètica va significar un gran repte a Catalunya, però aquest esforç ha permès que avui la comunitat catalana sigui una de les regions d'Europa que compta amb una major diversitat d'actors en l'àmbit de les finances ètiques i solidàries. Gràcies al baròmetre de les finances ètiques de l'Observatori de Finances Ètiques (un projecte de FETS) podem comprovar aquesta tendència creixent del jove però prometedor sector. Val a dir, que durant la darrera crisi econòmica, els estalvis recollits per les entitats de finances ètiques s'han multiplicat gairebé per 10 (entre el 2007 i el 2013) situant-se al voltant dels 1.300 milions d'euros, mentre que l'estalvi de les llars de l'Estat espanyol ha registrat una evolució negativa. Al mateix temps, els préstecs també han presentat un creixement important, tot i que inferior a l'estalvi, i s'han acostat als 800 milions d'euros. Lògicament, aquests increments han anat acompanyats d'un augment significatiu dels clients d'aquestes entitats, que ara ja s'apropen als 200.000 a nivell estatal.


I Congrés Internacional de Banca Ètica organitzat per FETS - Finançament Ètic i SolidariTot això ha estat possible gràcies a la feina de moltes persones i entitats que, entre d’altres, han comptat amb espais com el de FETS per construir aquesta realitat.
Durant aquests anys FETS ha estat treballant en el desenvolupament de la seva entitat i en el sector de les finances ètiques i solidàries. A l'octubre del 2000, l'entitat va organitzar el primer Congrés internacional de banca ètica a Catalunya, i des d'aleshores ha engegat diversos projectes, com per exemple el segell d'assegurances ètiques i solidàries Ethsi. Paral·lelament, les activitats de sensibilització i divulgació també són i han estat un dels principals eixos de treball de FETS, tot oferint diversos recursos educatius i de difusió sobre les finances ètiques.

L'entitat, després de 15 anys, fa un balanç positiu pels èxits aconseguits i encara amb optimisme els reptes que haurien de contribuir a tenir un sistema financer una mica més just i sostenible. Actualment disposem d'un gran ventall d'instruments financers ètics, com FIARE Banca Etica, Triodos Bank, Acció Solidària Contra l’Atur, COOP57 o Oikocredit, entre d'altres, amb els quals FETS seguirà treballant, tot perseguint els principis que uneixen aquestes entitats.

Més informació sobre els 15 anys de FETS a la seva pàgina web >


 

« Enrere