Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

La Xarxa d'Economia Social impulsa una campanya per desenganxar-se de l'euro i impulsar una moneda p

La Xarxa d'Economia Social impulsa una campanya per desenganxar-se de l'euro i impulsar una moneda p

ecosols_1.jpgdimecres, 10 de de juliol de 2013

Avui es dóna la cruel paradoxa que cadascú de nosaltres (persones i col·lectius) seguim tenint la capacitat d’oferir productes o serveis útils als altres, però com que ens han tret l’instrument que ens permetia intercanviar-los, l’euro, ens convertim en persones sense recursos i aturades. Conscient que, davant d’aquesta situació, la ciutadania ens hem de reapropiar de la moneda, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, que aplega un centenar d’empreses i entitats de l’economia solidària (cooperatives, associacions i fundacions del camp social, etc.), ha decidit impulsar una campanya de microfinançament per consolidar la moneda social ecosol.

De moment, i quan queden 18 dies per finalitzar a campanya, 43 persones s’han 'ecosolidaritzat' i han aportat el 47% dels recursos necessaris per ampliar, gestionar i dinamitzar el que ha de ser una gran xarxa d’intercanvis dintre l’economia solidària catalana.

L’objectiu de la campanya, expliquen les impulsores, és “crear un mercat en què els productors (cooperatives, associacions, autònoms...) ofereixin la majoria de productes que necessiten les empreses i entitats, però també les consumidors individuals, per mitjà d’ecosols, sense haver de dependre dels euros. Així, quan una consumidora compri, per exemple, un llibre o una assegurança amb ecosols, aquestes monedes es quedaran a les organitzacions de l’economia social i solidària i serviran per construir un mercat social més fort I cada vegada menys depenent dels euros.

Aquesta iniciativa s’inspira, sobretot, en dues monedes alternatives d’èxit: el 'Wir' suís, un sistema de crèdit mutu sense interès que funciona des del 1934 i que actualment utilitzen 62.000 petites i mitjanes empreses, i el 'chiemgauer' alemany, una moneda social iniciada el 2004 en una regió prop de Munic, actualment utilitzada per unes 900 empreses i associacions, i per 2.500 consumidores.

Amb aquesta crida, la XES demana a la ciutadania que ajudi a desenvolupar una moneda i una economia que estiguin al servei de les persones

 
La Xarxa d'Economia Solidària

La XES és un moviment nascut el 2003 amb l’objectiu desenvolupar l’economia social i solidària com a alternativa al sistema econòmic dominant. A més del Mercat Ecosol, els principals projectes en què treballa actualment la XES són les campanyes anuals del Balanç Social, les edicions anuals de la Fira d’Economia Solidària, i multitud d’actes de difusió de l’economia solidària.
 
Més informació

http://goteo.org/project/ecosolidaritzat?lang=ca

http://vimeo.com/68161376

« Enrere