Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

“Oikocredit té molta més influència i impacte en la gent del que pensava”

“Oikocredit té molta més influència i impacte en la gent del que pensava”

david-woods.jpgdimecres, 01 de de juny de 2016

Després de l'anunci de la renúncia com a director executiu d’Oikocredit Internacional (OI), David Woods ha compartit les vivències a Oikocredit, la decisió de deixar-ho i els plans futurs.

Per què deixes l'organització i per què en aquest moment?

El meu objectiu a llarg termini sempre ha estat viure a Nova Zelanda i aquest any s'han donat les circumstàncies perquè això succeeixi. Parlant amb la Junta de Supervisió, vam posar diverses possibilitats sobre la taula, però el visat que em van concedir per a Nova Zelanda estableix que haig de passar 180 dies d'aquest any en aquest país, per la qual cosa havia de posar fil a l’agulla. Quan vaig venir aquí fa tres anys i mig va ser una decisió entre aquesta feina i una altra oportunitat a Nova Zelanda, per la qual cosa, d'alguna manera, estic reprenent el que hi anava a fer aleshores.

Què hi vas a fer?

Espero que de cara a l’any que ve tenir tres càrrecs directius i un treball de mitja jornada. He estat a Nova Zelanda dues o tres vegades a l'any durant els últims cinc anys, amb la previsió que hi havia la possibilitat de mudar-m’hi. Curiosament, molts dels problemes amb els fons Iwi, que són els fons socials maoris, són molt similars als problemes als quals s'enfronta Oikocredit i espero fer servir la meva experiència a Oikocredit en aquest context.

Com ha estat l'experiència de ser director executiu d’Oikocredit?

El primer any estava sorprès per la complexitat de l'entitat i les diverses facetes que hi ha en una organització que és, en general, relativament petita. És molt gran comparada amb el que era Oikocredit quan va començar, però òbviament no és gaire gran si la comparem amb el Deutsche Bank. Però les complexitats de l'organització són considerables.

Les teves expectatives sobre la feina a Oikocredit han estat complertes o hi ha hagut diferències?

Crec que el que esperava del meu rol i la realitat no van ser el mateix, però també penso que les meves expectatives de l'organització eren diferents de la realitat. Oikocredit té molta més influència i impacte en la gent del que pensava quan vaig començar, la qual cosa va fer que el meu rol fos molt satisfactori però, alhora, tot un repte.

David Woods i l'agricultor Luis Fernando Camacho, un client de Coopealianza, col•laborador d’Oikocredit a Costa Rica

Què has après durant el teu temps a Oikocredit?

He après molt més del que sabia abans de finances socials. Ara sé que hi ha vida més enllà de les institucions financeres tradicionals. A més he après a treballar amb una comunitat molt més internacional del que havia fet fins ara.

Quin ha estat el moment que més has gaudit a Oikocredit?

Generalment els millors moments han estat quan els integrants més joves del personal et diuen que han après molt, i t'agraeixen les capacitacions i intercanvis, perquè a Oikocredit el més important són les persones i invertir en les persones. Veure els efectes del nostre treball sobre el terreny és una cosa, però veure l'efecte positiu i sovint inesperat en el nostre personal pot ser el més satisfactori. He conegut i treballat amb persones fascinants i compromeses i és molt inspirador. Estic agraït per l'experiència.

Quins consells tens perquè Oikocredit segueixi avançant?

No temin ser ambiciosos. No temin intentar coses noves. No confiïn en el passat com una guia per al futur. Les fortaleses sobre les quals Oikocredit pot recolzar-se són la seva gent, la seva missió i els seus valors.

« Enrere