Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit inverteix 11 milions de dòlars en una planta d'energia solar a Hondures

Oikocredit inverteix 11 milions de dòlars en una planta d'energia solar a Hondures

planta-solar-honduras2-(2).pngdijous, 10 de de març de 2016

L'inversor social i cooperativa internacional Oikocredit va invertir 11 milions de dòlars, el passat mes de febrer, a la Compañía Hondureña de Energía Solar, S.A. de C.V. (COHESSA). Es tracta d'una empresa d'energia solar que està posant en marxa la planta d'energia solar «Valle Solar» a la província de Nacaome, al sud d'Hondures. Hondures és el segon país més pobre de l'Amèrica Central, ja que el Banc Mundial calcula que el 62'8% de la població vivia per sota del llindar de la pobresa el passat 2014.

Aquell mateix any, COHESSA va signar un acord de compra d'energia a vint anys vista amb l'Empresa Nacional d'Energia Elèctrica (ENEE), cosa que li garantia un client a llarg termini per tota l'energia neta bolcada a la xarxa d'Hondures. Aquest acord de compra servirà per diversificar la matriu elèctrica al país i reduir la dependència de les centrals tèrmiques. D'aquesta manera, «Valle Solar» proporcionarà a Hondures una energia més fiable, neta i barata.

Al maig del 2015, el president d'Hondures, Juan Orlando Hernández, va inaugurar les plantes d'energia solar del «Valle Solar» i de «Nacaome». Aquestes dues plantes no tan sols formen la planta solar més gran d'Hondures, sinó també la més gran de l'Amèrica Llatina.

Estratègia d'energies renovables

La inversió d'11 milions de dòlars d'Oikocredit forma part dels 120 milions del projecte de la Corporació Financera Internacional (IFC, per les seves sigles en anglès) que té com a objectiu construir i equipar la planta d'energia solar fotovoltaica (FV) del Valle Solar i posar-la en funcionament. La inversió està en consonància amb l'estratègia de Finances Ètiques i inversió en energies renovables d'Oikocredit, que es centra en inversions sostenibles que tenen un elevat impacte en el desenvolupament.

El gerent d'energies renovables d'Oikocredit, David Ten Kroode, va dir que: «El projecte Valle Solar FV es un pas significant per a Hondures en el sentit d'arribar a la diversificació de la seva matriu energètica, allunyant-la d'energia fòssil importada. Es preveu que el Valle generi 122GWh anuals, la qual cosa podria satisfer el 7% de la demanda elèctrica del país. Ens alegra especialment que Oikocredit participi en un projecte d'aquesta magnitud, de manera conjunta amb l'IFC, perquè té un gran impacte positiu en la infraestructura d'Hondures i un enorme benefici ambiental, en evitar les emissions de CO2».

Impacte en la comunitat

A més de reduir la dependència del país cap als combustibles fòssils importats, el projecte ha creat prop de 400 llocs de treball per a construir les estructures i entre 20 i 30 en la fase operativa actual.

La planta d'energia solar proporcionarà energia a més de 71.000 llars, i el govern d'Hondures espera que el 2025 el 75% de la població farà servir energia neta.

Oikocredit és una cooperativa internacional d'inversió social, que promou el sector de les microfinances, el comerç just i el finançament a petites i mitjanes empreses.

Més informació sobre COHESSA

« Enrere