Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit plora la mort de Mme Botti

Oikocredit plora la mort de Mme Botti

Cocovico-MmeBotti-Comercio-Oikoc

Mme Botti (al centre), durant l'obertura del mercat COCOVICO

dimarts, 16 de de desembre de 2014

Mme Botti (al centre), durant l'obertura del mercat COCOVICO

David Woods, director executiu d'Oikocredit Internacional, ha anunciat avui; "Amb tristesa anunciem la defunció sobtada de la nostra amiga i sòcia Lou Mezo Rosalie Botti, coneguda afectuosament com Mme Botti, presidenta del mercat COCOVICO a Costa d'Ivori. Com a fundadora de COCOVICO, Mme Botti sempre ha estat, i seguirà sent, una pionera. La petjada que deixa en el seu triat i preuat camp de servei a la comunitat és difícil d'exagerar. Els nostres pensaments i oracions estan amb la seva família en aquest trist moment".

La relació de Mme Botti amb Oikocredit va començar l'any 2001 quan per primera vegada es va apropar a nosaltres en nom d'un grup de dones comerciants del mercat que volia construir un mercat permanent on poguessin assegurar-se mitjans de vida per a si mateixes i altres dones comerciants. No tenien estalvis, i moltes no sabien llegir ni escriure, però tenien una visió.

Al 2004, Oikocredit va fer el primer de tres préstecs, després dues quotes més durant els següents tres anys, per un total d'aproximadament 1,4 milions d'euros per a la construcció d'un mercat. L'any 2008 es va inaugurar el nou Mercat COCOVICO. El mercat permet a la cooperativa proporcionar un lloc de treball decent - incloent aigua i instal·lacions sanitàries, electricitat, i durant la nit es manté segura per a dones comerciants que solien dormir a terra sota els seus llocs de treball - l'educació i altres serveis als seus membres i als proveïdors. L'edifici COCOVICO no és només un mercat pels 200 membres de la cooperativa COCOVICO, sinó per a tota la comunitat de 5.000 comerciants.

Mentre Mme Botti va rebre molts elogis, és apropiat que ella veiés un dels seus majors assoliments com el seu paper en la creació del mercat COCOVICO. "És apropiat perquè Mme Botti encarnava l'ideal de servei; es va dedicar no només a les necessitats de les cooperativistes immediates, sinó a un bé major de la comunitat. Ella deixa un llegat del triomf sobre l'adversitat, la perseverança enfront d'obstacles aparentment insuperables i una vida de servei. La trobarem molt a faltar no només com a una líder, sinó també com una amiga i font d'inspiració per a molts i moltes." Yves Komaclo, gerent regional, Oikocredit Àfrica Occidental.

« Enrere