Carta del nostre director executiu

Carta del nostre director executiu

david-in-the-field-right-sidebar.pngdimarts, 09 de de desembre de 2014

Quan el 2014 va arribant al seu final, és un bon moment per reflexionar sobre els assoliments aconseguits durant l'any i pensar en el que podria portar-nos el 2015. Hem tingut un bon any durant el 2014; hem tingut diversos canvis positius mentre hem continuat complint amb el nostre compromís de millorar les vides de les persones de baixos ingressos.

Aquest ha estat un any de creixement i diversificació per a Oikocredit. La nostra cartera de finançament del desenvolupament ha crescut en un 10,5% en els primers nou mesos de l'any, fins a arribar a la suma de €653 milions al 30 de setembre. Així mateix, ha crescut el nombre de persones empleades i hem continuat invertint i donant suport a l'expansió i l'enfortiment de les nostres activitats. Hem creat una nova unitat d'agricultura amb la finalitat d'enfortir la nostra capacitat per finançar aquest sector del desenvolupament i ens hem continuat centrant especialment en les cadenes de valor i en els productes agrícoles locals dels països on es produeixen. Així mateix, hem contractat un expert en energies renovables que treballarà amb les oficines regionals per fer créixer una cartera sòlida i sostenible en aquest sector.

El 2015, haurem de fer front a una competència cada vegada major i a un àmbit de baixes taxes d'interès, tant a Europa com a Amèrica del Nord. No obstant això, creiem estar ben posicionats per seguir ampliant la nostra cartera i per desenvolupar nous productes i sectors. A més, continuarem invertint en el nostre negoci. Creiem fermament en l'enfortiment de les Institucions Micro Financeres (IMF) i d'altres empreses amb les quals treballem perquè això ens ajuda tant a nosaltres com a elles a aconseguir les nostres respectives missions socials. En última instància, la finalitat d'Oikocredit és atendre a les persones de comunitats de baixos ingressos perquè millorin les seves condicions i així puguin tenir un futur millor per a elles mateixes i les seves famílies.

L'any que ve Oikocredit complirà 40 anys, i volem celebrar aquesta data significativa durant la setmana de l'Assemblea General Anual (AGA) que es durà a terme a Alemanya. El dia 11 de juny serem a Berlín, ciutat que ocupa un lloc especial en la història d'Oikocredit ja que va ser allí, el 1974, on els nostres membres fundadors van donar suport a la cooperativa que es va inaugurar als Països Baixos l'any següent. En conseqüència, l'any que ve serà molt important per a nosaltres, i espero poder contribuir a un altre emocionant capítol en la història d'Oikocredit.

Amb la proximitat de les festes, vull agrair-los el suport continu i constant que ens brinden, i espero l'arribada d'un altre any satisfactori d'invertir en les persones.

Cordialment,

David Woods
Director Executiu

« Enrere